Kerst op afstand


Recensie Kerst op afstand door Sheila Vermeulen:
Twee keer verliefd.

Chloë ziet behoorlijk op tegen de komende kerstdagen. Ze woont alleen en kan haar ouders dit jaar niet bezoeken. Daarnaast mist ze, maanden nadat ze haar lieve hond heeft moeten laten gaan, het gezelschap van een huisdier.

“Ik bladerde door de pagina’s van het dierenasiel te Aarschot en plots zag ik een paar ogen die me tot in het diepst van mijn ziel raakten. De gele helderheid van die prachtige irissen was doordrongen van wanhoop. Het bloed in mijn aderen begon harder te stromen.”– Claudia Vanzegbroeck

Wanneer ze online in de ogen van Miele kijkt, weet Chloë dat dat haar nieuwe dierenvriend moet worden. Ze voelt een onmiddellijke band en vertrekt naar het dierenasiel om Miele te adopteren. Eenmaal daar ontdekt ze dat niet alleen Miele over prachtige ogen beschikt.

Daar waar de adoptie van Miele tot de mogelijkheden behoort, lijkt een verliefdheid op Michael, op dit moment, onmogelijk. Maar is dat wel zo?

Kerst op afstand van Claudia Vanzegbroeck is een romantische kerstnovelle over liefde op het eerste gezicht, in een tijd dat er afstand moet worden gehouden.

In deze kerstnovelle ontdekt Chloë dat de liefde je af en toe onverwachts overvalt en dat deze in meerdere vormen op je pad kan komen. Soms is dat precies wat je zoekt en soms is dat een liefde die jou vindt. De manier waarop Claudia Vanzegbroeck schrijft over het moment dat Chloë de liefde vindt die ze zoekt, in de onmiddellijke connectie met de hond Miele, is hartverwarmend.

De connectie tussen Michael en Chloë blijft echter nog een beetje op afstand, maar dat past wel goed bij de situatie waarin ze zich bevinden. Op sommige momenten in het verhaal is de beschrijving van gebeurtenissen wat kort door de bocht. Ik realiseer me dat het hier om een kort verhaal gaat, maar ik denk dat bepaalde scènes met iets meer uitwerking nog beter tot hun recht zouden zijn gekomen.

Michael en Chloë zijn beiden een beetje einzelgängers. Claudia Vanzegbroeck beschrijft dit op een manier die duidelijk laat zien dat beide karakters zich daar prettig bij voelen. Ze maakt dit een onderdeel van de aantrekkingskracht tussen de twee personages en laat dit een van de overeenkomsten zijn waardoor ze zich op hun gemak voelen bij elkaar. Hierdoor kun je je als lezer ook prettig voelen bij deze personages.

Al met al is Kerst op afstand van Claudia Vanzegbroeck een kort verhaal dat je makkelijk oppakt als je even tijd hebt om te lezen en je zin hebt in een glimlach op je gezicht. Deze novelle krijgt 3.5 sterren van mij.

★★★
Titel: Kerst op afstand | Auteur: Claudia Vanzegbroeck | Uitgeverij: Books and Butterflies | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als e-book | 29 pagina’s | ISBN13: 9781393866015 | Verkrijgbaar sinds: december 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 20-12-2020 | Prijs: e-book €3,49 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.