Vang me op (1)


Recensie Vang me op door Sheila Vermeulen:
Een skilerares met hoogtevrees. 

Na een rustperiode van een aantal maanden pakt Fiona haar baan als skilerares weer op. Ondanks haar hoogtevrees is dat nog steeds iets wat ze graag doet en de afleiding is inmiddels wel van harte welkom. Haar pauze had lang genoeg geduurd.

“Hoe moeilijk het ook was, hij moest er met haar over praten, zodat hij zeker wist waar ze met haar gedachten was. Hij haalde diep adem en wierp een blik op haar. ‘Dus…. je bent er nog niet klaar voor.’ Een mededeling, geen vraag. Ze fronste. ‘Jawel, dat ben ik wel.’ ”-Roz Marshall

Op de dag dat Fiona weer start, meldt haar collega Zoë zich ziek, waardoor Fiona een klas met schoolkinderen onder haar hoede krijgt. Wat niemand kon weten, is dat dit een dag wordt die ze niet snel zullen vergeten. Fiona zal die dag haar angsten onder ogen moeten zien, wanneer ze in een gevaarlijke situatie terechtkomt.

Wat doe je als je in omstandigheden belandt die je niet verwacht? Welke keuzes maak je als het er echt toe doet?

Vang me op van Roz Marshall is het eerste boek uit de feelgood-serie rond een Schotse skischool. De boeken uit de serie Liefde in de sneeuw zijn ook los van elkaar te lezen.

Ondanks dat ik een hele andere voorstelling had van Vang me op, werd ik aangenaam verrast. Het verhaal leest prettig en herbergt raadsels die in de loop van dit verhaal, en waarschijnlijk ook in de rest van de serie, onthuld zullen worden.

De auteur wekt je nieuwsgierigheid en laat je fantaseren over wat er allemaal speelt bij de diverse personages. Voor een wat korter verhaal kent het boek er daar best veel van, waarbij het voor mij even filteren was welke personages van belang waren voor dit verhaal. Dit was echter niet onprettig en werd al snel helder.

Vang me op is ontroerend, lief, een beetje spannend en net even anders. De hoofdpersonages hebben geen standaard verhaallijn meegekregen, maar bewandelen een weg die niet per se (alleen) uit romantiek bestaat. Toch zal het boek je aan het einde met een warm gevoel achterlaten.

Vang me op is een winters verhaal om eens lekker mee op de bank te kruipen, terwijl de verwarming je lijf verwarmt en de personages dat met je hart doen.

★★★★
Titel: Vang me op | Serie: Liefde in de sneeuw – Deel 1 | Auteur: Roz Marshall | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing– Choc Lit NL | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 110 pagina’s | ISBN13: 9789492585615 | Verkrijgbaar vanaf: 08-12-2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 30-11-2020 | Prijs:€10,00 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.