Liefde in herhaling


liefde in herhalingRecensie Liefde in herhaling door Sheila Vermeulen:
Nieuwe belevenissen in de comeback show van Live for Love

Ze waren niet allemaal even enthousiast toen ze de uitnodiging kregen om terug te keren naar de vakantievilla voor nog een rondje Live for Love. Vooral Amira zag het niet echt zitten.

Het scheelde dat het om een comeback show ging, waardoor Roy en Jessie ook waren uitgenodigd. Met hen aan haar zijde durfde Amira het wel aan. Hopelijk zou de aandacht na deze keer iets minder benauwend zijn.

“Toen wij als een van de gelukkige koppels uit het vliegtuig stapten, was heel Schiphol afgeladen met paparazzi. Dat leek eerst, behalve overweldigend, best leuk, maar als snel bleek dat niet iedereen met goede bedoelingen was gekomen.”-Annemieke Heller

Zelfs Jessie vindt het spannend. Maar bij haar heeft haar enthousiasme de overhand. Ze zal Yaro weer zien en een nieuw avontuur beleven. Wat zullen de makers nu weer hebben bedacht?

Liefde in herhaling van Annemieke Heller is het derde en laatste deel van de Live for Love serie.

In Liefde in herhaling reizen we nog één keer af naar Griekenland, waar de personages terugkeren voor een heuse comeback editie van de Live for Love realityshow. Terwijl we opnieuw kunnen genieten van Jessie, Amira en een aantal andere deelnemers, komen we erachter hoe het hun na hun deelname is vergaan.

De keuze om het derde deel van deze serie in een comeback versie te gieten, vond ik persoonlijk erg leuk bedacht. Op het moment dat je een boek na de laatste bladzijde sluit, ben je toch vaak benieuwd wat er nog meer over de personages, en in dit geval ook over de show, te vertellen zou zijn. Deze keer hoef je daar niet zelf over na te denken, maar krijg je de kans om nog wat langer met de diverse karakters mee te kijken.

Annemieke Heller kleedt de novelle weer lekker luchtig in. Er zijn nieuwe spellen, nieuwe regels en nieuwe ontwikkelingen. Natuurlijk is er ook nog wat oud zeer tussen een aantal deelnemers, wat voor een beetje drama zorgt. Van mij persoonlijk had dit best nog wat meer ruimte mogen krijgen, zodat die spanning net even langer in het verhaal zou zijn gebleven.

Liefde in herhaling brengt de personages uit de eerste twee delen samen onder de Griekse zon voor een terugblik en een update. Jessie en Amira vormen de verbindende factor tussen de karakters van twee verschillende seizoenen. Maar door de opzet van deze comeback show is onderlinge interactie wat lastiger en leert niet iedereen elkaar beter kennen. Op zich kun je je wel voorstellen dat die dynamiek in een echte show met dezelfde omstandigheden, ook op deze manier zou kunnen ontstaan. Liefde in herhaling is een leuke afsluiter van de Live for Love serie en krijgt 3.5 sterren van mij.
LOFT

★★★
Liefde in herhaling bolTitel: Liefde in herhaling | Serie: Live for Love – deel 3 | Auteur: Annemieke Heller | Uitgeverij: Loft Books | Categorie: feelgoodromans  | Verkrijgbaar als e-book en luisterboek | 67 pagina’s | ISBN13: 9789047206965 | Verkrijgbaar sinds: januari 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 18-04-2022 | Prijs: e-book €1,99 en luisterboek €2,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.