Liefde in tijden van ontkenning


Liefde in tijden van ontkenningRecensie Liefde in tijden van ontkenning door Sheila Vermeulen:
Voor een nieuw begin hoef je niet alles achter je te laten.

Anna kan Peter niet uit haar hoofd zetten, maar hij is niet klaar voor een nieuwe relatie. Hij kan het verleden niet loslaten en is gedesillusioneerd door alles wat er is gebeurd.

Als de geschiedenis zich lijkt te herhalen, is Peter genoodzaakt om eens goed naar zijn leven te kijken. Durft hij voor nieuw geluk te kiezen of houdt hij die deur voor altijd gesloten?

“Ze pinkte een traan weg en ze depte die met haar wijsvinger op. Ik trok een zakdoekje uit de doos die op haar klaptafeltje stond en duwde die liefdevol in haar hand.” Claudia Vanzegbroeck

Is er een kans voor Anna en Peter? Of blijven Anna’s gevoelens onbeantwoord?

Liefde in tijden van ontkenning is een feelgood novelle van Claudia Vanzegbroeck.

Wie de verhalenbundel Valentijn met twee van de uitgever Books & Butterflies heeft gelezen, zal de personages Anna en Peter waarschijnlijk wel herkennen uit het kortverhaal Liefde in tijden van moord, dat terug te vinden is in eerder genoemde bundel.

Het is leuk om in Liefde in tijden van ontkenning te kunnen ontdekken, hoe het Anna en Peter verder is vergaan, maar deze novelle is ook heel goed los leesbaar. Aan het begin van dit e-book kun je namelijk lezen hoe Anna en Peter elkaar hebben ontmoet en wat er is voorgevallen vlak voor het punt dat dit verhaal begint.

Claudia Vanzegbroeck heeft een kordate manier van vertellen. De gebeurtenissen volgen elkaar in een vlot tempo op en je kijkt mee met beide personages die in hun communicatie, en in hun gedachten, snel terzake komen. Op zich is dat ook best wel prettig in een verhaal dat wat korter van lengte is, omdat er op deze manier ook meer te beleven valt.

Deze vertelwijze heeft, naast veel voordelen, voor mij persoonlijk ook een nadeel. Er lijkt hierdoor namelijk wat minder ruimte te ontstaan om de emoties goed tot hun recht te laten komen. Dit maakte dat ik de emoties wel kon lezen, maar dat ze voor mij niet helemaal voelbaar werden. Dat neemt niet weg dat Claudia Vanzegbroeck een origineel verhaal heeft geschreven, met een interessant onderwerp en met een uitgangspunt dat zeker niet standaard is.

Liefde in tijden van ontkenning van Claudia Vanzegbroeck is een novelle die je makkelijk even oppakt als je wat tijd overhebt en deze op een plezierige manier wilt invullen. Dit korte liefdesverhaal krijgt 3 sterren van mij.
Books en Butterflies

★★★
Liefde in tijden van ontkenningTitel: Liefde in tijden van ontkenning | Auteur: Claudia Vanzegbroeck | Uitgeverij: Books & Butterflies | Categorie: feelgoodromans  | Verkrijgbaar als e-book only | 45 pagina’s | ISBN13: 9798201802219 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 01-11-2021 | Prijs: €3,99 | Bestellen

Luisterrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.