Marathons & mokkataart


Marathons en mokkataartRecensie Marathons & mokkataart door Sheila Vermeulen:
Verliefdheid, een grote verbouwing en de marathon van New York. 

Abigail vindt twee dingen heel lastig. Ze durft er niet op te vertrouwen dat ze veel in haar mars heeft en ze kan maar moeilijk om hulp vragen. Wat ze totaal niet lastig vindt, is hardlopen. Als ze dat doet, vertrouwt ze blindelings op de stappen die ze neemt.

Wanneer Abigail hardloopt, kan ze al haar gedachten op een rijtje zetten. Iets wat ze hard nodig heeft nu haar vader en broer haar ineens alleen de verbouwing van de sportschool laten opknappen. Daarnaast moet ze ook steeds vaker aan haar moeder, die jaren geleden zomaar is vertrokken, denken.

“….. maar Abigail hoorde het amper. In haar onderbuik dwarrelde een vreemd soort kriebel rond die ze al heel lang niet – of eigenlijk zelfs nooit – gevoeld had.”-Susan Muskee

Ondanks dat Abigail hele lieve vriendinnen heeft, vindt ze het ingewikkeld om daar haar hart te luchten. Maar sinds kort zorgt één persoon ervoor dat ze moeiteloos haar zorgen uit. Door Robin leert Abigail zichzelf eindelijk echt kennen.

Marathons & mokkataart van Susan Muskee is het derde boek uit de serie Liefde, natuurlijk, over de vriendinnen Kim, Cleo, Sophie en Abigail.

In Marathons & mokkataart nodigt Susan Muskee je uit in het leven van Abigail. Overigens is het niet noodzakelijk om de eerste twee boeken uit de Liefde, natuurlijk serie te hebben gelezen. Persoonlijk vind ik het wel altijd leuker om een reeks in zijn geheel te lezen, maar het verhaal van Abigail is prima te volgen zonder voorkennis.

Abigail nam iets meer tijd om mij met haar mee te nemen, maar toen dat eenmaal gebeurde, zat ik er weer helemaal in. Het is mooi om haar ontwikkeling te volgen. Susan Muskee laat het personage van Abigail langzaam aan vertrouwen winnen en laat haar verliefdheid vinden waar ze dat niet had verwacht.

Marathons & mokkataart draait echter niet alleen om verliefdheid. Eigenlijk is daar zelfs een best wat kleinere rol voor weggelegd. De vriendschap tussen de vier vriendinnen en de familierelaties vormen, in mijn ogen, de basis van dit boek. Uit een sterke basis kunnen andere zaken volop groeien en bloeien.

Met het sluiten van dit derde deel van de Liefde, natuurlijk reeks, komt het einde langzaam in zicht. Alhoewel ik uitkijk naar Siervuurwerk & sneeuwvlokken, wil ik eigenlijk nog niet zo dicht bij het einde van deze fijne serie zijn.

LOFT

★★★★
Marathons en mokkataartTitel: Marathons & Mokkataart | Serie: Liefde, natuurlijk – deel 3 | Auteur: Susan Muskee | Uitgeverij: Loft Books | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als: luisterboek en e-book | 236 pagina’s | ISBN13: 9789047205500 | Verkrijgbaar sinds: februari 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 14-05-2021 | Prijs: Luisterboek €5,99 en e-book €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.