Siervuurwerk & sneeuwvlokken


siervuurwerkRecensie Siervuurwerk & sneeuwvlokken door Sheila Vermeulen:
Zij wil de draad weer oppakken, maar hij is iets minder enthousiast.

Nu Sophie haar verblijfsvergunning heeft, kan ze zich eindelijk echt gaan settelen in New York om daar te proberen haar droom waar te maken. Ze wil de grootste talkshow host van Amerika worden. Om dat plan te laten slagen moet ze eerst nog wel een baan vinden.

Ook hoopt ze haar relatie met Liam weer op te pakken. Als hij niet bepaald enthousiast reageert op haar terugkeer, vraagt ze zich toch wel even af, of ze de juiste keuze heeft gemaakt. Een mini-appartement, geen baan en geen relatie met Liam voelt niet echt als een goed begin.

“De luchtverplaatsing die zijn beweging veroorzaakte maakte dat er een vleug van zijn vertrouwde Hugo Boss-geurtje in haar neus terechtkwam en er trok een steek door haar hart.”– Susan Muskee

Met behulp van haar buurvrouw begint Sophie alsnog haar draai te vinden en lijkt alles langzaam op zijn plek te vallen. Als ze Liam niet overal zou tegenkomen, zou het bijna perfect zijn.

Siervuurwerk & sneeuwvlokken van Susan Muskee is het vierde en laatste deel van de feelgood serie Liefde, natuurlijk. De boeken uit deze serie kunnen ook los van elkaar worden gelezen.

In dit laatste deel is Sophie net aangekomen in New York en stap je samen met haar het Amerikaanse avontuur in. Susan Muskee start kort na de aankomst en laat je daardoor het hele traject ervaren. Van het betrekken van een veel te klein appartement tot aan het vinden van een baan, het verwerken van een liefde die verloren lijkt en het sluiten van nieuwe vriendschappen. 

De personages in deze serie zijn eigenlijk allemaal sympathiek en vooral ook heel menselijk. Ze lopen tegen herkenbare problemen aan en hebben realistische karaktereigenschappen en emoties. Ze hechten waarde aan hun vriendschappen en hopen de ware te ontmoeten. Wat ik erg leuk vind in deze reeks, is dat de band tussen de vriendinnen net zo belangrijk is als het romantische aspect.

Net als in de vorige delen staat één personage centraal en volgt dit karakter haar eigen pad. Voor Sophie is dat haar Amerikaanse droom. Dat de paden van de personages totaal verschillend zijn, houdt de serie fris en boeiend, terwijl de hechte band van de vriendengroep voor een doorlopende warme basis zorgt.

Met Siervuurwerk & sneeuwvlokken van Susan Muskee nemen we helaas afscheid van Cleo, Kim, Abigail en Sophie. Maar niet zonder dat we eerst nog hebben kunnen genieten van het boek over Sophie, dat aan het einde ook nog een kleine toegift heeft.

LOFT

★★★★
siervuurwerkTitel: Siervuurwerk & sneeuwvlokken | Serie: Liefde, natuurlijk – deel 4 | Auteur: Susan Muskee | Uitgeverij: Loft Books | Categorie: Feelgoodromans | Verkrijgbaar als: luisterboek en e-book | 243 pagina’s | ISBN13: 9789047205524 | Verkrijgbaar sinds: mei 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 16-08-2021 | Prijs: luisterboek €5,99 en e-book €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.