Live voor de liefde


Live voor de liefdeRecensie Live voor de liefde door Sheila Vermeulen:
Kun je ware liefde vinden via een tv-show?

Een lekkere vakantie in de zon ziet Amira wel zitten. Maar dat haar beste vriendin Jessie haar stiekem heeft opgegeven voor het nieuwe realityprogramma Live for Love, spreekt haar een stuk minder aan.

“De setting is ongetwijfeld prachtig en mijn verbaasde gezicht lijkt daar een mooie toevoeging aan te zijn, een van de vele camera’s is namelijk volledig op mij gericht. In gedachten kan ik Jessie alleen maar vervloeken.”-Annemieke Heller

In Live for Love kunnen vooraf gekoppelde stellen aan het eind van het programma een groot geldbedrag winnen. Daarvoor moeten ze dan allebei wel verliefd worden en elkaar op de laatste dag het jawoord geven.

Door middel van dates, spelletjes en uitdagingen, die Amira soms best gênant vindt, probeert ze te ontdekken of haar match Rico de ware is. Of is er misschien een andere deelnemer die haar hart sneller kan laten slaan?

Live voor de liefde van Annemieke Heller is het vrolijke eerste deel van de driedelige zonnige Live for Love serie.

In deze speelse serie van drie novelles worden de vriendinnen Amira en Jessie gevolgd, terwijl ze proberen de liefde te vinden door deelname aan een realityshow. In Live voor de liefde weet Amira in eerste instantie niet dat ze is opgegeven voor een dergelijk tv-programma. Maar als ze dat eenmaal heeft laten bezinken, geeft ze zich er toch aan over.

Annemieke Heller neemt je mee in een wereld waar je misschien graag naar kijkt, maar waar niet iedereen zich graag in wil begeven. Dat gevoel brengt ze uitstekend over door middel van haar personage Amira. Ze laat dat ongemak van haar personage afstralen en neemt je ook mee in de gewenning die daarop volgt. Je kunt je voorstellen dat Amira de camera’s soms zou kunnen vergeten, terwijl ze ze op andere momenten het liefst wil ontlopen. Dat Amira niet wist waar ze aan begon, tezamen met de reden waarom ze doorzet, versterken die tweestrijd.

In Live voor de liefde krijg je door de ogen van Amira te zien hoe de verschillende personages reageren op de tv-omgeving en het liefdesexperiment. De focus ligt echter wel vooral op Amira, wat gezien het feit dat het hier om een novelle gaat, ook wel zo prettig is. Annemieke Heller combineert fijne feelgood met een verre van standaardmethode om de liefde te vinden. Je krijgt een beetje het idee dat je leest over de liefde, terwijl je ondertussen naar een realityshow kijkt. Dit eerste deel van de Live for Love serie krijgt 4 sterren van mij.

LOFT

★★★★
Live voor de liefde bolTitel: Live voor de liefde | Serie: Live for Love – deel 1 | Auteur: Annemieke Heller | Uitgeverij: Loft Books | Categorie: feelgood | Verkrijgbaar als e-book en luisterboek | 76 pagina’s | ISBN13: 9789047205685 | Verkrijgbaar sinds: januari 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 10-04-2022 | Prijs: e-book €1,99 en luisterboek €2,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.