Man op Mallorca


Man op Mallorca nieuwRecensie Man op Mallorca door Sandra Hutchison:
Een heerlijk verhaal met originele wendingen 

Door toedoen van een voor Wendy onbekende man wordt ze onverwachts geconfronteerd met haar verleden. Haar nieuwsgierigheid wint het. De man blijkt post van haar gevonden te hebben van jaren geleden. Ze wordt nieuwsgierig naar de man die de brieven vond en reist uiteindelijk af naar haar geliefde Spaanse eiland Mallorca. Daar loopt ze onverwachts haar ex tegen het lijf. Wendy komt voor een lastige keuze te staan. Hard wegrennen of hem in zijn armen vliegen? 

Wendy Louise lijkt geboren voor het schrijven van feelgood-verhalen. Dit verhaal heeft in elk geval op het eerste gezicht alles in zich wat je van een feelgood-verhaal mag verwachten. Een fijne locatie om bij weg te dromen, intrigerende mannen en een prettig leesbaar verhaal met originele wendingen. De toegankelijke schrijfstijl leest gemakkelijk weg. Personages zijn boeiend.

Het verhaal is helaas wel veel te kort (en dat is bedoeld als compliment).
Je kunt het nu dan ook nauwelijks een compleet boek noemen, maar eerder een aangenaam kortverhaal met potentie om tot een meer dan fijne roman uit te groeien.

Zeker als je alle toeters en bellen die Wendy Louise uit de kast haalt om het verhaal  op te leuken uit de tekst zou schrappen, blijft er niet veel over. Zo voert Wendy in het boek een onnodige en ellenlange discussie met een duiveltje en een engeltje op haar schouder, grijpt ze diverse gelegenheden aan om songs te benoemen en gaat ze uitvoerig in op haar hartritme. Om je een idee te geven:

“Tadoem Tadoem. Gemiddelde hartslag: 80 per minuut.
Zou het Gusi weer zijn? Mijn hart maakt een zenuwachtig sprongetje. ‘Hola, princesa’
Tadoem, tadoem tadoem tadoem
Gemiddelde hartslag: 100 per minuut.”– Wendy Louise
(En zo gaat het twee pagina’s lang door).

Opsmuk die het verhaal helemaal niet nodig heeft. Sterker nog, het ontkracht het verhaal naar mijn idee. Daarnaast wordt er nog te weinig gebruik gemaakt van de pracht-locatie. Weinig tot geen beschrijvingen over het landschap van Mallorca en dat is echt een gemis.

Kortom een heerlijk verhaal met veel potentie, waar ik nog veel meer genoten van zou hebben als de aandacht volledig op het verhaal gevestigd was. Toch zeker even lezen als je gek bent op feelgood-verhalen. 

Vector

★★★
Man op Mallorca nieuwTitel: Man op Mallorca |  Auteur: Wendy Louise | Uitgeverij Wens Boeken | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als: paperback (paperflip inclusief  Kerst op Mallorca) en e-book  (is alleen Man op Mallorca) | 160 pagina’s | ISBN13: 9789083123233 | Verkrijgbaar sinds: juli 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 09-07-2021 | Prijs: paperflip: €9.99, e-book €3.99 | Bestel de paperflip via Wens Boeken | Bestellen e-book

Man op Mallorca is ook te verkrijgen bij de lokale boekhandel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.