Momosa’s, mocktails en mirakels


MimosaNieuwe fase, nieuwe uitdagingen

Nicky heeft zin in de nieuwe weg die ze is ingeslagen. Ze heeft een leuke vaste baan gevonden en ze woont in een gezellig studentenhuis met mensen die inmiddels haar vrienden zijn geworden.

Dat zij kort geleden gestopt is met haar studie, brengt daar gelukkig geen verandering in. Wat Nicky wel zorgen baart, is haar financiële situatie. Want hoe gaat ze de eindjes aan elkaar knopen? Zoveel geld verdient ze nog niet.

“Er volgt een lange stilte. Mijn hartslag is het enige dat luid in mijn oren klinkt. Ik sta op en met mijn handen in mijn haar ijsbeer ik door de kamer. Paniek. Dat is wat ik voel.” – Isa Moora

Toch laat Nicky zich hierdoor niet uit het veld slaan. Met dat geld komt het vast wel goed, net als met het feit dat haar liefdesleven nogal wat te wensen overlaat. Samen met haar vrienden maakt ze er het beste van.

Mimosa’s, mocktails en mirakels, waarin we het personage Nicky volgen in een nieuwe fase van haar leven, is de eerste novelle van Isa Moora.

Isa Moora vertelt in deze novelle niet alleen over het wel en wee van haar hoofdpersoon, maar laat je ook een glimp opvangen van het leven van een aantal personages om Nicky heen. Niet met een enorme verdieping, maar genoeg om te weten wie ze zijn en welke rol ze in het verhaal vervullen.

In Mimosa’s, mocktails en mirakels wordt een aantal thema’s aangestipt waar veel mensen op enig moment mee te maken krijgen of hebben gekregen. Daarnaast speelt er bij een van de vriendinnen iets heftigs. Isa Moora stipt niet alleen herkenbaar aan hoe Nicky en haar vriendin Britt daar conclusies aan verbinden, maar ook hoe er vervolgens op wordt gereageerd. Ondanks dat deze lijn best wat meer ruimte had kunnen gebruiken, vind ik het wel fijn dat ze iets dergelijks heeft opgenomen in deze novelle.

Het lezen van een kort verhaal of een korte novelle vereist voor mij sowieso altijd een andere mindset dan het lezen van een dikke pil. Waarschijnlijk heb ik dit al eens eerder aangegeven, maar ik vind dat persoonlijk een belangrijk punt. Bij de korte verhalen en de korte novelles verwacht ik minder diepgang dan bij een lang verhaal. Dat Isa Moora geen uitgebreide uitwerking hanteert, is in dit geval denk ik inherent aan het boektype.

Mimosa’s, mocktails en mirakels is een feelgood novelle, waarin ook wat ruimte is gemaakt voor zwaardere thema’s. Toch is het de luchtigheid die overheerst en dat is eigenlijk ook wat je wilt bij dit genre. Deze novelle van Isa Moora krijgt 3.5 sterren van mij.

Books en Butterflies

★★★
MimosaTitel: Mimosa’s, mocktails en mirakels | Auteur: Isa Moora | Uitgeverij: Books and Butterflies | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als e-book  | 76 pagina’s | ISBN13: 9789464661187 | Verkrijgbaar sinds: juli 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 25-08-2022 | Prijs e-book: €3,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.