Droomman


Recensie Moose Springs 2 – Droomman door Sheila Vermeulen:
Een vakantieflirt? Of kunnen hun levens misschien toch samenvloeien?

Lana heeft zich nooit ergens echt thuis gevoeld. De rijke zakenvrouw reist al vanaf jonge leeftijd de wereld rond voor het familiebedrijf. Maar als er een plek in de buurt komt, dan is dat Moose Springs. Zeker nu haar beste vriendin daar woont. Lana is dan ook vastbesloten om haar lievelingsplek te redden van een mogelijke ondergang.

Alleen staan de meeste bewoners behoorlijk vijandig tegenover Lana en de grote plannen die ze voor het stadje in Alaska heeft. Dat de man die haar hart sneller doet kloppen, wel vriendelijk tegen haar is, is op meerdere vlakken een uitzondering. Niet alleen is Rick daarin vrijwel de enige, hij zoekt normaal ook niet snel contact met iemand die hij niet goed kent.

“Ze had nooit precies geweten of hij stil van aard was of verlegen, of allebei. Maar dat hij had gemerkt dat ze weg was geweest, verwarmde haar hart meer dan de koppen koffie die ze op het dienblad voor zich droeg.”-Sarah Morgenthaler

Kunnen deze twee eenzame mensen elkaar gelukkig maken? Of zijn de verschillende werelden waarin zij zich begeven, onmogelijk samen te brengen?

Droomman van Sarah Morgenthaler is het tweede deel uit de Moose Springs feelgood serie over het gelijknamige kleine stadje in Alaska.

Ondanks dat sommige verhaallijnen door beide boeken heenlopen en veel van de personages hetzelfde zijn, kunnen de boeken prima los van elkaar worden gelezen. In beide boeken heeft de belangrijkste, romantische, verhaallijn een duidelijk begin en een netjes afgerond einde.

Sarah Morgenthaler heeft wederom een echt feelgood verhaal met veel humor geschreven. Wel is de humor net even anders dan in Droomvakantie. Iets wat ik persoonlijk een goede keuze vind, omdat die humor echt bij de twee hoofdpersonages uit dat boek hoorde. Waar de humor daar vooral lag in de woord- en taalgrappen, ligt deze in Droomman meer in de situaties waar de personages in belanden.

Droomman bevat iets meer drama dan het eerste boek, waardoor het verhaal net wat meer diepte krijgt. Doordat de compleet verschillende achtergrond van Lana en Rick invloed heeft op hun gevoelsleven, kom je daar ook het een en ander over te weten. Daarnaast leer je ook de terugkerende personages weer wat beter kennen, waardoor je je steeds meer verbonden voelt met de bewoners van het knusse stadje.

Als je van feelgood houdt, dan zul je je met Droomman zeker kunnen vermaken. De personages, de omgeving, de humor en de romantiek zorgen voor een aantal fijne en lieve leesmomenten. Ook dit tweede deel uit de Moose Springs serie krijgt 4 sterren van mij en ik kijk uit naar het derde deel dat in juni 2021 verschijnt.

★★★★
Titel: Droomman | Serie: Moose Springs – deel 2 | Auteur: Sarah Morgenthaler | A.W. Bruna Uitgevers  | Categorie: feelgoodromans  | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 416 pagina’s | ISBN13: 9789400513204 | Verkrijgbaar vanaf: 09-03-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 09-03-2021 | Prijs: €15,99, luisterboek €13,99 en e-book €9,49 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.