Droomvakantie


Recensie Moose Springs 1 – Droomvakantie door Sheila Vermeulen:
Is er dan toch een toerist die zijn hart kan veroveren?

Zoey kan niet geloven dat het eindelijk zover is. Ze is in Alaska! De reis waar ze haar hele leven van heeft gedroomd! En de reis waar ze jaren voor heeft gespaard. Zoey voelt zich in Moose Springs meteen op haar plek. Niet in het luxe resort waar ze verblijft, maar wel in het kleine stadje en in het bijzonder bij een van de bewoners.

“Als de Tourist Trap geld aan haar wilde verdienen, hadden ze koks nodig die niet zo aantrekkelijk waren. Niet van die lange, gespierde, ruige hipsters in spijkerbroek en strak T-shirt, met een warme blik.” – Sarah Morgenthaler

Graham heeft een gruwelijke hekel aan de toeristen waarmee Moose Springs wordt overspoeld. Hoe harder hij ze probeert te verjagen uit zijn eetcafé de Tourist Trap, hoe meer er lijken terug te komen. Maar wanneer zijn oog op Zoey valt, wil hij zijn mening over toeristen voor één keer misschien wel bijstellen.

Graham weet dat Zoey maar twee weken in Moose Springs verblijft en dat iets met haar beginnen alleen maar tot hartzeer kan leiden. Maar de aantrekkingskracht is voor allebei te groot om bij elkaar weg te blijven.

Droomvakantie van Sarah Morgenthaler is in alle opzichten een echt feelgood verhaal om eens even lekker mee te gaan zitten.

Sarah Morgenthaler heeft een fijn palet aan personages neergezet, die ieder iets bijdragen aan de charme van het verhaal. Niet iedere rol is groot en niet ieder karakter is even aardig, maar samen schetsen ze een beeld van de bewoners van Moose Springs en de toeristen die deze plek bezoeken.

Al die karakters complementeren het verhaal van Zoey en Graham, die als personages een aangename sfeer geven aan dit verhaal. Ze zijn grappig, lief en soms een beetje vreemd. Hun gesprekken zijn ontzettend leuk om te lezen. Ze vullen elkaar aan, begrijpen elkaars grappen en ze vinden elkaar in hun sociale onhandigheid.

Het lezen van Droomvakantie is als kijken naar een lekkere romcom, waar je zelf de beelden voor mag creëren aan de hand van hetgeen dat wordt verteld. Sarah Morgenthaler schrijft prettig en zet haar verhaal echt in het nu neer. Hierdoor kom je weinig over de achtergrond van de personages te weten, maar krijg je wel volop de gelegenheid om te genieten van wat er op dat moment in het boek gebeurt.

Droomvakantie is een verhaal met humor, drama, een beetje spanning en natuurlijk romantiek. Dit eerste deel van de Moose Springs serie krijgt 4 sterren van mij.

★★★★
Titel: Droomvakantie | Serie: Moose Springs 1 | Auteur: Sarah Morgenthaler |  A.W. Bruna Uitgevers  | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 416 pagina’s | ISBN13: 9789400513198 | Verkrijgbaar sinds: januari 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 08-03-2021 | Prijs: €15,99, luisterboek €13,99 en e-book €9,49 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.