Mr. Swipe Right


Recensie Mr. Swipe Right door Chantal Hutchison:
Swipe naar rechts en… het is een match!

Mr. Swipe Right is een luchtige feelgoodroman van de Britse Nicola May, die al meerdere boeken op haar naam heeft staan, zoals de Cockleberry Bay-serie. Dit verhaal gaat over Cali die na een stukgelopen huwelijk een profiel besluit aan te maken op de welbekende datingapp Tinder. In het begin weet ze nog niet zo goed wat ze ermee aan moet en is ze ietwat verlegen, maar naarmate ze meer dates heeft, ontpopt ze zich tot een ware datefanaat en denkt ze steeds minder aan haar ex. Zo ontmoet ze dankzij de app meerdere mannen en komt ze onder andere een legerofficier tegen en een F1-monteur.

In Mr. Swipe Right volg je Cali en lees je hoe zij de online datingwereld ontdekt, zo ga je met haar mee op leuke dates. Maar beleef je ook de wat minder leuke met haar mee. Het wordt al snel duidelijk dat niet iedereen hetzelfde wil als zij. Cali staat voor de lastige taak om haar hart weer open te durven stellen na de verbroken relatie. Zal het haar lukken om de perfecte match te vinden?

Vanaf het begin zit je al in een achtbaan, ervaar je wat de online datingwereld eigenlijk inhoudt voor Cali. Het verhaal is zo geschreven dat het voor mensen die ook aan online dating hebben gedaan herkenbaar zal zijn. Ondanks dat de situaties af en toe iets te onrealistisch oogden. Je weet niet wie te vertrouwen is en wie niet. Iedereen zou tenslotte een profiel aan kunnen maken op zo’n app.

Mr. Swipe Right heeft de basis voor de ideale feelgood, maar de auteur laat helaas hier en daar wat dingen liggen, waardoor de verhaallijn soms wat warrig overkomt. Al lezende vlieg je door de gebeurtenissen heen. Met als gevolg dat ik zo nu en dan niet helemaal meer in het verhaal zat. De verschillende gebeurtenissen hadden best wat langzamer en uitgebreider mogen zijn.

Ik had eerder nog geen boeken van Nicola May gelezen, maar zou in de toekomst wel weer een boek van haar oppakken. Mr. Swipe Right is een heerlijke feelgood om tussendoor te lezen. De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je op ieder moment weer kunt stoppen, maar door de fijne schrijfstijl van de schrijfster wilde ik het boek toch verder blijven lezen.

★★★
Titel: Mr. Swipe Right | Auteur: Nicola May | Leesfragment | Uitgeverij: Zomer & Keuning | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 267 pagina’s | ISBN13: 9789020541441 | Verkrijgbaar sinds: 16-03-2021 | Recensent: Chantal Hutchison | Datum recensie: 23-03-2021 | Prijs: €15,- en e-book €7,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.