Negentig seconden


Recensie Negentig seconden door Sheila Vermeulen:
Weet je binnen negentig seconden of iemand de ware is?

Yara leeft voor haar werk en is gek op cijfers. Ze werkt dag en nacht om het accountantskantoor dat ze samen met haar beste vriendin runt, tot een succes te maken. Dat ze door een fout op non-actief wordt gesteld, voelt dan ook niet alleen als een nederlaag, ze weet ook niet wat ze dan moet gaan doen.

“Een time-out, dat klinkt als een levensbedreigende ziekte en ik krijg er een bittere smaak van in mijn mond. Ik op non-actief gesteld? Drie maanden lang? Dat kan helemaal niet, ik ben verdorie eigenaar van het bedrijf en we hebben het stervensdruk op kantoor. Ze hebben me nodig.” – Vannessa Thuyns

Als haar moeder een oppas zoekt voor haar zieke hond, ziet Yara een kans. Ze gaat zelf op de hond passen en ondertussen werkt ze daar in het geheim door om de fout te herstellen, zodat ze kan laten zien hoe onmisbaar ze is. Eenmaal bij haar moeder lopen de dingen echter nogal anders dan ze had bedacht.

Naast de zorg voor de hond, heeft ze een bemoeizuchtige huisgenoot, wordt ze geconfronteerd met een flirtende bruidegom en ontmoet ze misschien wel de man die voldoet aan haar negentig seconden regel.

Negentig seconden is een heerlijk feelgoodboek waar je haast niets anders dan vrolijk van kunt worden.

Vannessa Thuyns heeft een romantisch verhaal geschreven dat vlot leest en waar je ongemerkt doorheen vliegt. Ik betrapte mezelf er regelmatig op dat ik het boek maar moeilijk naast me neer kon leggen en dat nog even één bladzijde lezen, al snel veel meer bladzijden werden.

Het boek bevat, naast Yara, een hoop plezierige personages die behoorlijk verschillend zijn, maar die elkaar op bepaalde gemeenschappelijke punten toch weten te vinden. Het is leuk om te lezen hoe de karakters deze raakvlakken opzoeken en dat er in die zoektocht ook best grappige momenten ontstaan. Waarbij zelfs een aanvankelijke weerstand soms kan uitgroeien tot wederzijds begrip en acceptatie.

Yara zelf is een prettig personage voor dit soort verhalen. Ze heeft iets herkenbaars en haar directheid is ontwapenend. Haar struggles spreken tot de verbeelding en zijn soms lekker uitvergroot. Vannessa Thuyns laat haar hoofdpersonage een mooie ontwikkeling doormaken, waar de andere personages bewust en onbewust een bijdrage aan leveren.

Negentig seconden van Vannessa Thuyns is een luchtig en hartverwarmend feelgood verhaal dat niet alleen voor het goede gevoel zorgt, maar ook nog een verrassende wending in petto heeft.

★★★★
Titel: Negentig seconden | Auteur: Vannessa Thuyns | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | Categorie: Feelgoodromans  | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789492585653 | Verkrijgbaar sinds: 15 februari 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 18-02-2021 | Prijs: €16.95 en e-book €4.99  | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.