On(der)wijs druk


Onderwijsdruk coverRecensie On(der)wijs druk:
Tessa’s takenlijstjes vormen een steeds grotere uitdaging.

Aan het einde van de zomervakantie heeft Tessa nog steeds niet het gevoel dat ze vrij is geweest. In gedachten was ze continu bezig met taken die ze nog moet uitvoeren voor het nieuwe schooljaar.

Ooit had ze misschien uitgekeken naar de dag dat de lessen weer begonnen, maar nu wordt ze overdonderd door iedereen die iets van haar wil. Haar takenlijstjes worden alsmaar langer.

“Ik ben er nog niet klaar voor om met haar in gesprek te gaan. Misschien maak ik van een mug een olifant, maar haar mening dat mijn tijd lang niet zo kostbaar is als de tijd van anderen, puur en alleen omdat er thuis niemand op me zit te wachten, heeft me diep geraakt.”-Eveline Heijnen

Dit schooljaar voelt alles nog zwaarder wanneer haar nieuwe collega Boris alleen maar kritiek op haar heeft. Kan Tessa het plezier in haar werk en haar leven weer terugvinden?

On(der)wijs druk van Eveline Heijnen is een fijne feelgood roman waarin de hoofdpersoon hulp nodig heeft en uit onverwachte hoek een reddingsboei toegeworpen krijgt.

In On(der)wijs druk besteedt de auteur niet alleen aandacht aan het creëren van een romantische sfeer. Ze heeft ook een verhaallijn opgenomen die een probleem benoemt waar veel werknemers, zowel in het onderwijs als in andere beroepen, op enig moment in hun carrière tegenaan lopen: het vinden van een goede balans tussen werk en privé, wanneer een baan je constant onder druk lijkt te zetten.

Eveline Heijnen beschrijft het gevoel van Tessa op een manier die aankomt. Je voelt als het ware de enorme belasting en (emotionele) uitputting die Tessa overweldigt. De schrijfstijl van deze auteur is sowieso erg prettig, waardoor ze je met een ogenschijnlijk gemak meeneemt in het verhaal. Je zit er op een gegeven moment zo lekker in, dat je haast niet doorhebt hoe gemakkelijk je door het verhaal heen gaat en hoe je, voor je gevoel, veel te snel richting de laatste bladzijde koerst. Bij dit soort lekkere boeken komt, ongeacht het aantal bladzijden, het einde altijd te vlot.

On(der)wijs druk kent een goed evenwicht tussen luchtig en aangrijpend. De personages laten je eigenlijk zien dat je niet te snel moet oordelen als je het verhaal van iemand niet kent. Dat achter iemands negativiteit of ‘botte’ directheid soms iets schuilgaat dat je niet kunt zien. Dat andere mensen misschien ook wel ervaren wat jij ervaart en dat de juiste persoon je, soms op verrassende wijze, kan helpen de zon terug te vinden.

★★★★
Onderwijsdruk coverTitel: On(der)wijs druk | Auteur: Eveline Heijnen | Uitgeverij: Books & Butterflies | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als e-book  | 213 pagina’s | ISBN13: 9789464510553 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 11-04-2022 | Prijs: e-book €8,99 | Bestellen

Vector

35 tweedehands topboeken met 35% korting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.