Op het randje van geluk


ophetrandjevangelukRecensie Op het randje van geluk door Sheila Vermeulen:
Wie het randje van geluk durft op te zoeken, zal ontdekken dat dit in vele gedaanten kan verschijnen.

In Op het randje van geluk maken de personages allemaal kans op hun eigen portie geluk, zelfs als dat hand in hand met verdriet gaat.

Bruidsboeket van scherven – Anne May
De bruiloft van haar zus Romy bezorgt Elin een dubbel gevoel. Want niet alle scherven brengen geluk.

“Breekbaar. Dat is het. Die bloemen, haar handen, die lach op haar gezicht. Het moment dat maar heel even gelukkig voelt, om weer gebroken te worden door het besef waarom we hier zijn.”– Anne May

Op het randje van geluk – Alex Peeters
Nina en Lies zijn al van jongs af aan onafscheidelijk. Maar in die ene zomer is alles anders.

Alleen samen – Cecile Koops
Na al haar harde werk gaat Josie er eindelijk een paar dagen tussenuit om zich onder te dompelen in de luxe van een mooi hotel. Alleen gaat dat niet zoals ze zich had voorgesteld.

Bloesems en bagels – Ellen Ooms
Als bloemenkunstenaar Sofie voor haar werk afreist naar Blossom Hill, is haar eerste ontmoeting daar niet direct warm te noemen.

Zijn stille wens – Corina Dekker
Dat wat Tom liever wil dan wat dan ook, is onmogelijk en onbereikbaar. Hij zal zich moeten neerleggen bij deze situatie. Zelfs als hij dat eigenlijk niet kan.

Op het randje van geluk is inmiddels de derde verhalenbundel die ik voor de e-book only uitgeverij Books & Butterflies mocht lezen. En ik kan zeggen dat dit tot nog toe mijn favoriet is. Het feit dat het eerste verhaal in de bundel mij gelijk al wist te raken, heeft hier zeker aan bijgedragen.

Als je nog niet eerder een bundel met zulke korte verhalen hebt gelezen, zul je misschien eerst een beetje moeten wennen aan het feit dat het verhaal echt in het nu is. Door de beperkte lengte is er minder ruimte voor een uitgebreide uitwerking.

Waarschijnlijk zul je ook al snel merken dat een dergelijk verhaal nog steeds impact kan hebben en emoties kan oproepen. In deze feelgood bundel liggen vreugde en hartenpijn soms heel dicht bij elkaar, waardoor het ene verhaal je zal ontroeren en het andere verhaal je juist laat glimlachen. Eigenlijk lees je gewoon veel kleine geluksmomentjes na elkaar.

Op het randje van geluk is een fijne bundel met korte verhalen over de vele vormen van geluk en de vele manieren waarop de personages dit kunnen vinden. Deze verhalenbundel krijgt 4 sterren van mij.

Books en Butterflies

★★★★
ophetrandjevangelukTitel: Op het randje van geluk | Auteur: diverse auteurs | Uitgeverij: Books & Butterflies | Categorie: Feelgoodromans. verhalenbundels | Verkrijgbaar als: e-book | 40 pagina’s | ISBN13: 9798201344962 | Verkrijgbaar sinds: april 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 12-07-2021 | Prijs: €4,99 | Bestellen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.