Ps. Ik haat je


P.S. Ik haat jeKan ze ooit vergeten wat hij haar heeft aangedaan?

Tamara denkt niet met heel veel plezier terug aan haar middelbare schooltijd. Zonder haar beste vriendin Claudia had ze het daar niet volgehouden. Inmiddels heeft ze haar leven gelukkig wat beter op de rit.

Zolang ze niet aan hem denkt, kan ze de jongen die haar nog steeds nachtmerries bezorgt, bijna vergeten. Maar dan staat ze ineens oog in oog met degene die een deel van haar jeugd tot een hel heeft gemaakt.

“Jezus christus, dit was niet goed. Wat de fuck was er net gebeurd? Verdoofd liep ik met mijn bordje naar de tafel waar de salades en broodjes stonden en probeerde uit alle macht alle verknipte dingen die zojuist door me heen waren gegaan van me af te schudden.” – Nicole Schelling

Tamara weet dat ze hem moet negeren, maar Lukas is nog altijd genadeloos knap. Ze ontdekt dat hij naast angst en woede ook nog steeds iets heel anders bij haar opwekt.

In P.S. Ik haat je van Nicole Schelling wordt Tamara geconfronteerd met het pijnlijkste deel van haar verleden. Een deel dat ze hoopte nooit meer te hoeven zien.

In deze feelgood roman volg je Tamara en Lukas, die op zijn zachtst gezegd geen gelukkig verleden met elkaar delen. Door middel van terugblikken krijg je inzicht in wat er tussen hen is voorgevallen en het verdriet dat Tamara daardoor heeft gehad en nog steeds ervaart.

Nicole Schelling legt het hele proces goed vast en beschrijft duidelijk hoe het pestverleden van Tamara ook verderop in haar leven blijft doorwerken. Later in het verhaal krijg je ook de kans om mee te kijken met Lukas, waardoor je meer open gaat staan voor de herintroductie van zijn personage in het leven van Tamara.

Een van de leuke dingen aan lezen is de mogelijkheid om een boek op jouw eigen manier te beleven. Hoe, en of, een verhaal bij je binnenkomt, is niet voor iedereen gelijk, maar herkenning speelt daar volgens mij een grote rol in. Als de auteur situaties en/of personages tot leven brengt die je aanspreken of die je herkent, dan word je het verhaal ingetrokken en kan de inhoud ervan je raken.

Nicole Schelling is een auteur die deze omstandigheden weet te creëren en ook in P.S. Ik haat je doet ze een beroep op jouw gevoel. Met een lach en een traan lees je over de pestervaringen van Tamara en de verdrietige gevolgen die dit met zich meebrengt, over vrienden die onvoorwaardelijk met je meebewegen, omdat ze je gelukkig willen zien en over liefde die tegen alle verwachtingen in kan ontstaan. Deze feelgood roman, waarmee Nicole Schelling mij opnieuw heeft geraakt, krijgt 4 sterren van mij.

Books en Butterflies

★★★★
P.S. Ik haat jeTitel: P.S. Ik haat je | Auteur: Nicole Schelling | Uitgeverij: Books and Butterflies | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als: e-book en luisterboek | Ook te beluisteren via Storytel | 262 pagina’s | ISBN13: 9789464510751 | Verkrijgbaar sinds: juli 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 08-08-2022 | Prijs e-book: €5,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.