Spijt van jou


Spijt van jouRecensie Spijt van jou door Sheila Vermeulen:
De hartverscheurende waarheid of een vernietigend geheim? 

Morgan weet soms niet wat ze met haar puberende dochter aan moet. Haar man Chris is veel beter met Clara en hij weet het overbezorgde gedrag van Morgan enigszins te compenseren.

Als Chris door een ongeluk om het leven komt, stort de wereld van Morgan en Clara in. Ze zijn gebroken en intens verdrietig. Wanneer ze allebei tegen geheimen aanlopen, die ze voor elkaar proberen te verbergen, weten ze ook niet meer hoe ze met elkaar om moeten gaan.

“Om een of andere reden kalmeert het verdriet in bepaalde muziek het verdriet in mijn ziel. Het lijkt erop dat hoe erger de pijn in een liedje is, hoe beter ik me voel. Dramatische liedjes zijn net als drugs stel ik me voor. Heel slecht voor je, maar ze zorgen ervoor dat je je beter voelt.”– Colleen Hoover

Terwijl Clara en Morgan blijven botsen, vinden ze beiden ergens anders hun troost. Zullen moeder en dochter de weg naar elkaar terugvinden? Of veroorzaken de geheimen onherstelbare schade?

Spijt van jou van Colleen Hoover is een aangrijpend feelgood-verhaal over een moeder-dochterrelatie die onder druk staat.

Dit boek is qua onderwerp niet zomaar in één hoekje te zetten. Verlies, verdriet, rouw en geheimen passeren de revue, maar worden wel vergezeld door verliefdheid, steun en verwerking, waardoor er een mooie mengeling van emoties is ontstaan.

De personages zijn niets verhullend en realistisch en het verhaal voelt oprecht. Door de personages onverbloemd met al hun positieve en negatieve eigenschappen neer te zetten, krijgen ze een echtheid die ervoor zorgt, dat je ze langzaam steeds meer gaat waarderen. Misschien niet gelijk, maar zonder dat je het merkt, val je voor hen.

Colleen Hoover vertelt het verhaal vanuit Clara en Morgan en beide personages hebben hun eigen hoofdstukken. In hun gezamenlijke momenten voel je hoe zwaar de geheimen en het onbegrip drukken op hun verdriet en relatie. Maar het boek is zeker niet alleen maar somber. De gesprekken tussen Clara en Miller toveren regelmatig een lach tevoorschijn en hun samenzijn, en dat van Morgan en haar jeugdliefde, zorgen ook voor wat onvervalste feelgood-momenten.

Spijt van jou is mooi verteld en neemt je echt mee in de rauwe emotie van een overlijden, verstikkende geheimen en ontluikende liefde, maar is ondanks, of misschien wel dankzij, de zwaarte toch een fijn en liefdevol verhaal. Dit boek van Colleen Hoover krijgt 4.5 sterren van mij.


Zomer en Keuning logo

★★★★
Spijt van jouTitel: Spijt van jou | Auteur: Colleen Hoover | Uitgeverij Zomer & Keuning | Categorie: Feelgoodromans  | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 416 pagina’s | ISBN13: 9789020537932 | Verkrijgbaar sinds: mei 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 13-08-2021 | Prijs: €20,00 en e-book €9,99 | Bestellen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.