Stracciatella


StracciatellaRecensie Stracciatella door Sheila Vermeulen:
Een trektocht, blaren, keuzes en gevoelens.

In een soort opwelling had Suzie geroepen dat ze met haar zusje mee zou gaan op een trektocht die hen samen door Engeland zou leiden. Dat Rosie veel avontuurlijker was dan Suzie, hield haar deze keer niet tegen. Ze was toe aan iets anders.

Suzie moest gewoon even weg uit haar saaie en voorspelbare leven. Iets doen wat niemand van haar verwacht en ook niet iedereen leuk zal vinden. Voor één keer geeft Suzie niet toe aan haar moeder of haar overheersende vriendje Marijn en ze vertrekt.

“Na die slopende vijftien minuten was ik overeind gekomen, had mijn thee gedronken en haar een kus op haar wang gegeven. Voor het eerst in mijn leven had ik gedaan wat ik wilde en had haar sprakeloos achtergelaten …..” Eline Hazelaar

Dat niet alleen het Engelse landschap mooi is, ontdekt Suzie als ze oog in oog komt te staan met een wel erg knappe Engelsman.

Stracciatella is de eerste feelgood novelle van Eline Hazelaar en daarmee laat ze direct een fijne indruk achter.

Eline Hazelaar brengt de omgeving waar Suzie en Rosie doorheen trekken, met haar woorden mooi tot leven, waardoor je je goed kunt voorstellen hoe het er ongeveer uit moet zien. Daarbij behoudt ze wel een prettig evenwicht tussen de beschrijving van de locaties en de beleving van de personages.

Naast de trektocht en de liefde staan de zussen centraal en het verschil tussen de twee is enorm. Rosie springt overal vol in, terwijl Suzie eigenlijk veel behoudender is en niemand teleur wil stellen. Toch zijn ze elkaars beste vriendinnen en vullen ze elkaar aan. De karakterverschillen worden door de auteur goed benut in haar novelle. Met de ene zus geeft ze het verhaal energie en met de andere zus geeft ze het warmte.

Eline Hazelaar heeft veel in haar novelle weten te leggen. Natuurlijk is het vrolijk, luchtig en zonnig. Het is tenslotte een feelgood verhaal. Maar in mijn beleving gaat het ook over moed. De moed om nee te durven zeggen, om niet iedereen altijd maar te willen plezieren en de moed om niet alleen te voldoen aan andermans verwachtingen. Kortom, de moed vinden om je eigen weg te bewandelen.

Stracciatella van Eline Hazelaar is een heerlijk feelgood verhaal dat laat zien wat er kan gebeuren, als je voor jezelf durft te kiezen. Dit lieve debuut krijgt 4 sterren van mij.

Books en Butterflies

★★★★
StracciatellaTitel: Stracciatella | Auteur: Eline Hazelaar | Uitgeverij: Books & Butterflies | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als e-book only | 72 pagina’s | ISBN13: 9789464208726 | Verkrijgbaar sinds: september 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 05-10-2021 | Prijs: €3,99 | Bestellen

Luisterrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.