Thuis in het Kunstcafé


thuis kunstcafeRecensie Thuis in het Kunstcafé door Sheila Vermeulen:
Een nieuwe toekomst op een plek uit het verleden?

Een handtastelijke baas en een romantische vakantie die, al voordat deze is begonnen, compleet in het water valt, zorgen ervoor dat alle stoppen doorslaan bij Flora. Zonder erbij na te denken besluit ze om alleen op vakantie te gaan en uit wraak doet ze dat op de geliefde motor van haar vriendje.

Eenzaam hoeft Flora zich niet te voelen op haar vakantieadres in Wales. Op de plek waaraan ze veel warme herinneringen heeft, komt ze al snel in contact met mensen waarbij ze zich gelijk op haar gemak voelt. In het Kunstcafé vindt Flora gelijkgestemde motorliefhebbers en belandt ze in een warm bad vol lieve mensen.

“Ze staarde hem even stil aan en klapte toen dubbel van het lachen, waardoor ze een hele andere kant van haar persoonlijkheid liet zien. Het was alsof de zon verscheen vanachter een donkere wolk.” – Sue McDonagh

Terwijl Flora steeds closer wordt met de knappe Jake, begint ze zich af te vragen of ze op deze plek misschien een nieuwe toekomst op zou kunnen bouwen.

Thuis in het Kunstcafé van Sue McDonagh is een feelgoodverhaal waarin de lezer kennismaakt met nieuwe personages, tegen de achtergrond van het Kunstcafé, dat je misschien al kent uit eerdere boeken rondom dit café.

In dat geval zal dit verhaal waarschijnlijk voelen als op bezoek gaan bij vrienden die je een tijdje niet hebt gezien, maar waar je je gelijk weer thuis voelt. Mocht je voor het eerst kennismaken met het Kunstcafé, dan zul je net als Flora merken dat je moeiteloos wordt meegenomen door de fijne personages in de aantrekkelijke kustplaats.

Door gebeurtenissen uit haar jeugd brengt het personage van Flora een aantal interessante verhaallijnen met zich mee. Lijnen die in het heden zorgen voor allerlei emoties, confrontaties en misverstanden. Hierdoor is Flora genoodzaakt om bepaalde pijnpunten nu echt eens aan te pakken.

De karakters van Flora en Jake passen naadloos bij de personages uit de eerdere Kunstcafé boeken. Samen met hun familie en vrienden zorgen ze voor wat onverwachte en verwachte wendingen. Maar dat je bepaalde ontwikkelingen wel ziet aankomen, betekent niet dat ze daardoor minder leuk zijn.

Thuis in het Kunstcafé doet waar je op hoopt: het bezorgt je een fijn en ontspannen gevoel. Dit verhaal van Sue McDonagh krijgt 4 sterren van mij.

dvp logo

★★★★
thuis kunstcafeTitel: Thuis in het Kunstcafé | Auteur: Sue McDonagh | Uitgeverij: Choc Lit NL/Dutch Venture Publishing | Categorie: feelgood | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 330 pagina’s | ISBN13: 9789492585783 | Verkrijgbaar vanaf: 17-05-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 10-05-2021 | Prijs: €17,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.