Uit de spotlights


Uit de SpotlightsRecensie Uit de spotlights door Sheila Vermeulen:
Op zoek naar een vluchtige voorbijganger in een miljoenenstad. 

Eva is met drie vrienden naar London gereisd om daar te genieten van de bezienswaardigheden en de musicals. Ze willen zich helemaal onderdompelen in de sfeer van de stad.

Als er tijdens een tripje met de metro een knappe blonde jongen instapt, voelt Eva een onverklaarbare connectie. Maar nadat ze slechts een paar woorden met elkaar hebben gewisseld, stapt hij alweer uit.

“Ze kijkt recht in zijn mooie blauwe ogen. Zijn blonde haren zetten hun kleur nog extra in de verf. Hij strijkt een van zijn lokken achter zijn oor, reikt naar het dichtstbijzijnde handvat om zich vast te houden en glimlacht.” Marthe Verelst

Ondanks deze korte ontmoeting weet Eva dat ze hem terug wil zien. Alleen heeft ze geen idee hoe ze hem gaat vinden in een stad zo groot als Londen.

Uit de spotlights is een feelgood novelle van Marthe Verelst, die eerder al een kort verhaal schreef voor de verhalenbundel All I want for Christmas van de e-book only uitgeverij Books & Butterflies.

In deze novelle neemt Marthe Verelst je mee langs alles wat Londen te bieden heeft. Door de ogen van de vier vrienden ontdek je de bezienswaardigheden, de parken, de bijzondere wijken en het theaterdistrict. Het is leuk om te lezen hoe deze tour door de stad door een van de personages grondig is voorbereid en nu met een soort militaire precisie wordt uitgevoerd. Hiermee geeft de auteur het verhaal vaart zonder daarbij het vriendschapsaspect uit het oog te verliezen, omdat er ook ruimte is gehouden voor inbreng van de andere personages.

Uit de spotlights is mede daardoor een vlot geschreven feelgood verhaal geworden, waarin de sfeer luchtig en vrolijk wordt gehouden. De wijze waarop de personages met elkaar omgaan, sluit daar goed bij aan. Iedereen houdt rekening met elkaar en niemand doet echt moeilijk. Dat maakt de leesbeleving van het verhaal en de karakters prettig, maar het zorgt er denk ik wel voor dat er niet echt een personage uitspringt. Daar staat dan wel tegenover dat Marthe Verelst een goede weg heeft gevonden om veel personages een leuke en actieve rol te laten spelen in het verhaal van Eva.

Het idee achter Uit de spotlights van Marthe Verelst is absoluut aansprekend en de zoektocht naar de ‘metrojongen’ is op een fijne manier door de citytrip heen verwerkt. Uit de spotlights is een kort verhaal gevuld met vriendschap, verliefdheid en een reis door Londen. Deze novelle krijgt 3.5 sterren van mij.

Books en Butterflies

★★★
Uit de SpotlightsTitel: Uit de spotlights | Auteur: Marthe Verelst | Uitgeverij: Books & Butterflies | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar al:s e-book only | 117 pagina’s | ISBN13: 9789464208696 | Verkrijgbaar sinds: september 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 11-10-2021 | Prijs: e-book €3,99 | Bestellen

Luisterrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.