Valentijn in de sneeuw


Recensie Valentijn in de sneeuw door Sheila Vermeulen:
Heeft Mike zijn plek gevonden?

Mike blijft nooit lang op één plek. Daar is hij veel te rusteloos voor. Totdat de skileraar uit Nieuw-Zeeland bij de White Cairns Ski School in Schotland terechtkwam en zich daar thuis begon te voelen. Niet omdat hij goed in de smaak valt bij de vrouwelijke skiërs, maar om zijn collega’s en om de enige vrouw bij wie hij wel in de smaak zou willen vallen. Alleen is deze vrouw verboden terrein.

“Maar dat vreemde gevoel maakte hem wat onrustig; het was zo lang geleden dat hij ergens onderdeel van was geweest. Sterker nog, het was lang geleden dat hij überhaupt iets gevoeld had.”-Roz Marshall

Als Mike hoort dat zijn bazin, Jude, een grote opdracht kan binnenhalen voor de skischool, bedenken ze samen een plan waardoor dat zou kunnen lukken. Ze moeten dan echter wel de jaarlijkse skiwedstrijd winnen. En met de gemene spelletjes die hun rivalen bereid zijn te spelen, zal dat nog niet zo eenvoudig zijn.

Zal het team slagen in hun missie? En zal Mike in Schotland eindelijk rust vinden?

Valentijn in de sneeuw is de tweede novelle uit de Liefde in de sneeuw serie van Roz Marshall, over de perikelen rondom de Schotse White Cairns Ski School.

In deze tweede novelle gaat de aandacht vooral uit naar de Nieuw-Zeelandse Mike. Alhoewel dit boek prima los te lezen is van Vang me op (het eerste boek uit de Liefde in de sneeuw serie), kan het zijn dat je op een bepaald moment het gevoel hebt dat je wat achtergrondinformatie mist. Dat hoeft echter geen struikelblok te zijn, omdat dit in de loop van het verhaal alsnog duidelijk wordt.

Gaandeweg ontdek je waarom Mike zo slecht op één plaats kan blijven en kom je ook achter de reden waarom hij wel langer op deze plek blijft. Roz Marshall weet nog best veel personages in haar korte verhaal te verwerken. Ze zet een leuke groep mensen neer, die niet allemaal een even grote rol spelen, maar waar wel de belofte van een eigen verhaal in schuilt.

Valentijn in de sneeuw is een winterse novelle met warme personages. Als romantisch liefdesverhaal heeft het boek mij niet gepakt en voelt het eigenlijk nog een beetje onaf. Maar als je de liefde breder ziet dan enkel in de romantische vorm, dan is er wel voldoende liefde aanwezig in dit verhaal.

Valentijn in de sneeuw van Roz Marshall is een lieve novelle vol vriendschap en collegialiteit, waarin de mogelijkheden voor toekomstige (nieuwe) verhalen duidelijk doorschemeren.

★★★
Titel: Valentijn in de sneeuw | Serie: Liefde in de sneeuw – deel 2 | Auteur: Roz Marshall | Uitgeverij: Dutch Venture Publishing/Choc Lit NL | Categorie: feelgoodromans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 81 pagina’s (e-book) | ISBN13: 9781393522348 | Verkrijgbaar vanaf: 14-02-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 08-02-2021 | Prijs: paperback €10, e-book €2,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.