Zomer in het kunstcafé


Recensie Zomer in het kunstcafé door Sandra Hutchison:
Lucy Daumier is samen met haar goede vriend Richard eigenaar van een gezellig kunstcafé aan het strand van Wales. Richard houdt zich bezig met de catering, terwijl Lucy zorgt voor de kunstwerken. Zelf is ze ook een talentvol kunstenaar, ze maakt de mooiste schilderijen en verdient daar goed aan. Haar arrogante man Gerry maakt daar dankbaar gebruik van en investeert haar geld in zijn ondernemingen of beter gezegd: in zichzelf. Bovendien kleineert hij Lucy wanneer hij maar kan. Terwijl iedereen in Lucy’s omgeving allang heeft gezien dat hun huwelijk bergafwaarts gaat, ploetert Lucy dapper door. Van haar zelfvertrouwen is daardoor nog maar weinig over.

Maar dan lijkt het geluk haar weer toe te lachen. Ze wint tot haar vreugde een prachtige motor en besluit dan ook motorrijlessen te nemen. De charismatische agent en rijinstructeur Ash Connor krijgt de lastige taak om haar het rijden aan te leren. Lucy lijkt geen natuurtalent te zijn. Wat volgt, is een lange weg van vallen en opstaan, maar Lucy geeft niet op! Ze vindt Ash in eerste instantie maar een stugge man, maar zodra ze hem wat beter leert kennen slaan de vonken over. Helaas wordt haar pril geluk al snel verstoord door een jaloerse concurrente. Is hun liefde sterk genoeg?

Zomer in het kunstcafé is een feelgoodroman die prettig leest. Het verhaal werd geschreven door Sue Mcdonagh. Leuk detail is dat Sue diverse persoonlijke ervaringen in het boek heeft verwerkt. Zelf is ze, net als het personage Lucy, een kunstenares en schildert ze de mooiste taferelen op het witte doek. Daarnaast was ze zelf ook een politieagent, net als Ash.
De rode draad van het verhaal biedt de lezer precies dat wat je van een feelgoodroman mag verwachten: romantiek, concurrentie, een nieuwe liefde en de nodige misverstanden en goedmaakmomenten. Een tikkeltje voorspelbaar dus, maar dat mag!

Wat Zomer in het kunstcafé uniek maakt, is vooral het stoere randje rondom motoren. Lucy wint zoals eerder vermeld een prachtexemplaar en gaat lessen volgen. De weg van haar eerste les tot en met haar examen komt ruim aan bod. Goed bedacht, origineel, maar voor sommige liefhebbers van dit genre misschien een tikkeltje te langdradig. Het feit dat Lucy een vrouw is met rondingen op de juiste plaatsen (zoals ze in het boek wordt beschreven) is een verademing. Eindelijk een vrouw waarin veel van ons zich zullen herkennen. Lucy blijkt onzeker maar strijdvaardig en wordt door veel mannen bewonderd. Zij en de andere hoofdpersonages worden flink uitgediept, emoties worden daarbij niet vermeden. Het verhaal komt daardoor vrij volwassen over en leest vlot weg. Aanrader voor in je koffer of voor thuis op de bank!

★★★
Titel: Zomer in het kunstcafé | Auteur: Sue Mcdonagh | Uitgeverij: Choc Lit NL | Categorie: Feelgoodromans | Uitvoering: paperback of E-book | 300 pagina’s | ISBN13: 9789492585349 | Verkrijgbaar sinds: Juni 2019 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 28-06-2019 | Prijs max. €15,- | Bestellen