Achter een lens gevangen


Achter een lens gevangenEen roman over liefde, veerkracht en verdriet

Anneloes Tieleman (1987) wilde altijd al een boek schrijven over twee vrouwen, omdat zij vond dat er te weinig romans over dit onderwerp beschikbaar waren. Ze debuteert met Achter een lens gevangen.

Phileine woont in het Franse dorpje Port-la-Nouvelle. Ze heeft haar eigen woonruimte bij het huis van haar moeder, waar ze haar eigen doka heeft. In die ruimte brengt ze graag haar tijd door om haar foto’s die ze zelf gemaakt heeft met haar Leica R7, te ontwikkelen. Daar voelt ze zich in haar element en kan ze ontsnappen aan haar moeder die op haar zeer dominant overkomt en die haar een verstikkende jeugd heeft bezorgd. In de vakanties gaat ze regelmatig naar haar vader in Nederland waar ze zich veel beter op haar gemak voelt.

Op een dag ontmoet ze (opnieuw) de beste vriendin van haar moeder die beloofd heeft op het huis van haar moeder te passen. Er ontwikkelt zich een romance tussen de twee vrouwen, die niet alleen rozengeur en maneschijn is. Zowel hoogtepunten als dieptepunten komen voorbij in Achter een lens gevangen. De blokkades waar beide vrouwen nog tegenaan lopen, zorgen meerdere malen voor verwijdering tussen hen. Zal hun liefde voor elkaar uiteindelijk overwinnen?

Achter een lens gevangen is het lesbische liefdesverhaal van Phileine en Rosemarie. Beide vrouwen hebben hun eigen geheim dat ze in eerste instantie niet met elkaar delen en dat regelmatig voor verwijdering tussen hen zorgt. Wat die geheimen zijn, ontdekken we pas veel later in het boek en dat zorgt ervoor dat je nieuwsgierig blijft naar het verloop van het verhaal. Er komen niet al te veel personages voor in het boek. De karakters worden voldoende uitgediept, zodat je hen goed leert kennen. De beschrijvingen van de natuur en de omgeving zijn sfeervol en inspirerend.

De schrijfstijl laat wel te wensen over. De beeldspraak is vaak wat over de top, zeker in de erotische gedeeltes. Zo zijn bijvoorbeeld gebruikte uitdrukkingen niet altijd juist geformuleerd en kloppen de zinsconstructies hier en daar niet. Soms wordt het leesplezier hierdoor tegengewerkt, omdat het dan goed nadenken wordt hoe een bepaalde zin bedoeld is.

Achter een lens gevangen is een aanrader voor wie graag boeken in dit genre leest en voor personen die op zoek zijn naar herkenning. Achter een lens gevangen, een treffende titel, kent een open einde en dat nodigt zeker uit tot een volgend deel over deze twee lesbische vrouwen.

★★★
Achter een lens gevangenTitel: Achter een lens gevangen | Auteur: Anneloes Tieleman | Uitgeverij: Boek-scout | Categorie: Romans | Thema: Queer | Verkrijgbaar als: paperback | 292 pagina’s | ISBN13: 9789464507256 | Verkrijgbaar sinds: 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 14-09-2022 | Prijs: € 22,99 | Bestellen

35 tweedehands topboeken met 35% korting

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.