De laatste van ons


Recensie De laatste van ons door Hannie van Grol:
De laatste van ons van de Franse journalist Adélaïde de Clermont-Tonnere is een roman met twee verhaallijnen die uiteindelijk bij elkaar komen. Het eerste verhaal speelt zich af in WO II en later het bombardement op Dresden. Het tweede verhaal speelt zich af vanaf 1969 in Amerika. Daar woont en leeft de succesvolle zakenman en ondernemer Werner Zilch, die daar “de vrouw van mijn leven” (DVVML) tegenkomt, Rebecca. Beiden zijn dolverliefd en vastbesloten hun leven lang bij elkaar te blijven. Maar als Werner aan zijn toekomstige schoonouders wordt voorgesteld en Judith, de moeder van Rebecca, totaal instort, lijkt Rebecca na dit bezoek van de aardbodem verdwenen te zijn. Werner is ten einde raad!

In de eerste verhaallijn blijkt dat Werner is geboren vlak na het bombardement op Dresden, zijn moeder overleeft het niet. Als hij drie jaar is, wordt hij geadopteerd door een Normandische vrouw en een Amerikaan. Hij weet niets van zijn roots, maar door wat later gebeurde met de moeder van zijn geliefde, gaat hij ernaar op zoek.

Het boek komt wat langzaam op gang, maar mettertijd, word je nieuwsgierig en blijf je geboeid en wil je doorlezen om samen met Werner te ontdekken hoe zijn verleden geweest is. En uiteindelijk vallen de twee verhaallijnen samen en worden twee werelden van luxe (Amerika) en wreedheden (Nazi-Duitsland) tot één geheel gesmeed. Het boek leest prettig op wat langdradige beschrijvingen na. Maar het is zeker een boek dat ik kan aanbevelen.

★★★★
Titel: De laatste van ons
Auteur: Adélaïde de Clermont-Tonnerre
Uitgeverij: Boekerij
Categorie: romans
Uitvoering: Paperback
Pagina’s:352
ISBN13: 9789022581377
Verkrijgbaar sinds: Oktober 2017
Recensent: Hannie van Grol
Datum plaatsing recensie: 23-07-2018
Prijs: €19,95
Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.