Echt-genoten


EchtgenotenRecensie Echt-genoten door Sheila Vermeulen:
Kan geschonden vertrouwen worden geheeld?

Laura had gehoopt dat ze na haar aangifte van Petra af zou zijn, maar eigenlijk wist ze in haar hart wel beter. De vrouw met wie haar echtgenoot Lorenzo een affaire had, blijft haar tentakels naar hem uitslaan.

Vervolgens lijkt het erop dat Lorenzo een aantal wilde fantasieën heeft overgehouden aan zijn buitenechtelijke relatie. Opnieuw stort hij zich in een avontuur, waarvan Laura niet weet of ze daarin meegezogen wil worden.

“Laura was razend. Gaat die vent van haar het nooit leren? Mensen kon je niet blindelings vertrouwen en dit wereldje zat helemaal anders in elkaar dan dat hij dacht. Straks trok hij haar mee in een ander wespennest.” -Saskia Lauwagie

Wanneer een vriendin van Laura naar België komt, wordt ze opnieuw geconfronteerd met geheimen en intriges. Laura weet dat ze het tij alleen kan keren als ze ook nu weer het heft in eigen handen neemt.

Echt-genoten van Saskia Lauwagie is het, ook afzonderlijk leesbare, vervolg op haar debuutroman Vlucht en is, net als voornoemd debuut, een fictief verhaal dat gebaseerd is op ware feiten.

In het voorwoord schrijft de auteur dat ze regelmatig de vraag krijgt wat de waargebeurde elementen in haar verhaal zijn. Natuurlijk heb ik me dat, waarschijnlijk net als iedereen, ook meermaals afgevraagd. Maar eigenlijk vind ik het wel prettig dat ik dat juist niet weet, omdat je het verhaal van Lorenzo en Laura daardoor veel onbevangener kunt beleven.

Echt-genoten is namelijk ook zonder die kennis, net als het hierboven genoemde Vlucht, sowieso al het soort boek dat je behoorlijk bezig kan houden. Niet alleen omdat de verontwaardiging die je eerder voelde weer naar boven komt, maar ook omdat Saskia Lauwagie je opnieuw van de ene in de andere verbazing laat belanden. Je reist mee op alle positieve en negatieve emoties die bij Laura leven en krijgt daardoor een rauwe inkijk in een relatie die verre van perfect is, maar waar wel aan wordt gewerkt.

Saskia Lauwagie heeft aan Echt-genoten een tweede spannende verhaallijn toegevoegd, die pas na de eerste helft van het boek volop tot leven komt. Je krijgt eerst de gelegenheid om (weer) bekend te raken met alles wat Laura en Lorenzo meemaken en hebben meegemaakt. Daarna ontstaat er, zowel bij de lezer als in het boek, langzaamaan ruimte voor de nieuwe verhaallijn. En ik moet zeggen dat de auteur mij hiermee in eerste instantie behoorlijk op het verkeerde been heeft gezet en mij op dat punt dan ook goed heeft weten te verrassen.

Waarschijnlijk kun je Echt-genoten niet lezen zonder er ook een mening over te hebben. Niet alleen over het boek an sich maar ook over alles wat erin gebeurt. De manier waarop Saskia Lauwagie het verhaal vertelt, roept dit nu eenmaal op. Ze schrijft open en direct en neemt je echt mee in het leven van haar personages. Hierdoor raakt ze een snaar die zorgt dat je het verhaal met haar meebeleeft. Dit boeiende vervolg op Vlucht krijgt 4 sterren van mij.

★★★★
EchtgenotenTitel: Echt-genoten | Serie: Vlucht | Auteur: Saskia Lauwagie | Uitgeverij Storyland | Categorie: romans | Verkrijgbaar als paperback | 378 pagina’s | ISBN13: 9781913980313 | Verkrijgbaar sinds: juni 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 26-07-2022 | Prijs: €22,- | Bestellen

Storyland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.