Goud & Lavijn


Goud en LavijnRecensie Goud & Lavijn door Sheila Vermeulen:
Het begon met één berichtje!

Vanaf het moment dat Melle met Midas in gesprek raakt, voelen ze allebei de sterke connectie. De klik die er, ondanks dat ze in totaal verschillende werelden leven, direct is. En dan te bedenken dat het begon als een grap, een uitdaging waardoor Melle het eerste bericht stuurde.

“Soms – of beter gezegd héél soms – ontmoet je iemand van wie je direct houdt. Dan zie je hem/haar voor het eerst en denk je meteen: ik mag jou. Je weet niet precies waarom, maar het is er.” – Kim Bonefaas

Het leven van Melle is overzichtelijk. Ze heeft een lieve vader, een geweldige beste vriendin en ze houdt van haar werk als verpleegkundige op een kinderafdeling. Midas daarentegen is de grootste superster van het moment en heeft daardoor te maken met alle chaos en drukte die bij het leven van een popidool horen.

Door hun bijzondere en warme band vinden Melle en Midas rust bij elkaar. Maar als hun relatie breed wordt opgepikt, is het gedaan met Melle’s rust en loopt ze zelfs gevaar.

In Goud & Lavijn van Kim Bonefaas komt Melle, door haar liefde voor Midas, terecht in een wereld die ze niet kent en eigenlijk ook best eng vindt.

Kim Bonefaas zuigt je direct het leven van Melle, en de mensen waarmee ze zich verbonden voelt, in. Niet alleen de relatie met Midas, maar ook die met haar vader, zijn vrienden Aike en Toon en haar vriendin Eef spelen een belangrijke rol in dit boek. Deze relaties, waarvan de meeste al zijn gevormd in Melle’s jeugd, zijn niet alleen krachtig, ze zijn ook hartverwarmend.

Mede door de aanwezigheid van Aike, Toon, Eef en Melle’s vader is het verhaal continu in beweging. Er is altijd wel iemand die een schouder biedt, een duwtje in de goede richting geeft of zelfs even streng is als de situatie daarom vraagt. Vooral Eef is een natuurkracht, die in eerste instantie best overdonderend kan overkomen. Maar als je ooit de barricades op moet, wil je zo iemand naast je hebben staan.

De relatie tussen Melle en Midas voelt zachter aan. Vooral in het begin zijn de gesprekken en momenten die ze met elkaar hebben, ware rustpuntjes in het verhaal. Dat is niet alleen prettig binnen alle drukte om de personages heen, het past ook heel goed bij dat wat ze met elkaar delen en bij elkaar vinden. Zelfs als de wereld om hen heen ontploft, brengt Kim Bonefaas rust in de momenten dat Midas en Melle echt met zijn tweeën zijn.

Goud & Lavijn is een romantisch en dynamisch geschreven feelgood verhaal. Kim Bonefaas heeft het boek gevuld met fijne en opvallende personages en het leest heerlijk weg. En oh boy, dat einde! Daar had ik dus totaal geen rekening mee gehouden. Goud & Lavijn krijgt 4 sterren van mij en ik hoop echt op meer Melle en Midas.

Vector
★★★★
Goud en LavijnTitel: Goud & Lavijn | Auteur: Kim Bonefaas | Uitgeverij: Godijn Publishing | Categorie: romans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 292 pagina’s | ISBN13: 9789493233171 | Verkrijgbaar sinds: januari 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 19-07-2021 | Prijs: €17,99 en e-book €6,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.