SkyDe tweeëndertigjarige Elisa Verhaag is op haar zestiende moeder geworden van Sky. Het moederschap gooide haar leven behoorlijk overhoop, zeker omdat ze niet kon rekenen op enige steun van haar vriend Julian Sanders. Hij verliet hen toen Sky drie maanden oud was.

Sky groeit op tot een eenzaam meisje, worstelend met haar grote intelligentie en sociale isolement. Wanneer ze een online vriendje krijgt, raakt ze geïnteresseerd in de relatie van haar vader en moeder. Wanneer Sky uiteindelijk contact zoekt met Julian en dit niet gaat zoals ze had gehoopt, loopt de situatie uit op een regelrechte nachtmerrie. Elisa komt er al snel achter dat dit niet alleen aan Julian te wijten is. Sky’s mentrix komt met een schokkende onthulling. Het brengt Julian hoe dan ook weer terug in Elisa’s leven, en de verschillen tussen hen blijken groter dan ooit.

 

 

 

Het verhaal van Sky wordt beschreven vanuit het oogpunt van Elisa, de moeder van Sky. Samen met haar beleef je als lezer de intense relatie tussen Elisa en haar puberende dochter Sky mee. Een dochter die het erg moeilijk heeft, ze is hoogbegaafd worstelt hiermee en voelt zich erg eenzaam, een buitenstaander. De enige persoon bij wie Sky zich speciaal voelt is bij haar internetvriendje Givaino. Haar moeder vertrouwt Givaino echter niet en wil dat haar dochter stopt met dit contact. Daarnaast is er nog de zoektocht naar haar vader. Sky wil weten waarom haar vader hun verlaten heeft, terwijl haar moeder liever niet meer aan dit verleden terug denkt. Uiteindelijk besluit Elisa toch meer te vertellen over haar relatie met Julian (de vader van Sky). Wanneer Sky contact met haar vader zoekt loopt alles volledig uit de hand, met alle gevolgen van dien. Dan blijkt dat er nog meer aan de hand is met Sky….

Het verhaal speelt afwisselend af in het heden en het verleden van Elisa. Tijdens de momenten terug in tijd vertelt Elisa haar dochter (en de lezer) over haar relatie met Julian, waarvan ze op zestienjarige leeftijd in verwachting raakte en haar daarna kort na de bevalling alleen achterliet.

Sky is werkelijk een achtbaan aan emoties. De liefde, maar vooral ook de spanningen en de wanhoop -die daar weer uit voortvloeit – tussen moeder en dochter zijn knap beschreven en worden daardoor bijna tastbaar. Sky is dan ook een intense roman, een verhaal met veel diepgang die je hoogst waarschijnlijk als lezer niet onberoerd zal laten.

Deze recensie is onderdeel van de blogtour rondom Sky. Zie Facebook

Titel: Sky
Auteur: Ellen Lina
Uitgever: Ellessy
ISBN13: 9789086602964
Categorie: roman
Uitvoering: paperback
Prijs: €19,50
Pagina’s: 328
Thema’s: tienermoederschap, hoogbegaafdheid en sexting
Verschijningsdatum: 07-11- 2015
Direct online reserveren? Klik hier