Vlucht


VluchtRecensie Vlucht:
Bedekt met de mantel der liefde?   

Een blind date die begon als een grap, werd een van de leukste afspraakjes die Laura ooit had beleefd. Lorenzo blijkt de rustige tegenpool voor Laura’s vurige karakter te zijn en ze krijgen een relatie. Maar door die verschillen ontstaan er ook botsingen.  

Wanneer Lorenzo en Laura onbedoeld steeds verder uit elkaar groeien, begint hij een affaire met een andere vrouw. Laura wil hun relatie niet zomaar opgeven en Lorenzo krijgt nog een kans als hij belooft met Petra te breken. Dit is echter niet zo eenvoudig.

“Velen begrepen niet waar ze de energie of de zin haalde om haar man te controleren. Het ging Laura niet om de controles zelf, maar over het feit om Petra een koekje van eigen deeg te geven. Genadeloze vrouwen verdienden een genadeloze tegenstandster.”– Saskia Lauwagie

Petra staat te pas en te onpas voor hun deur en blijft zowel Lorenzo als Laura bestoken met telefoontjes en berichten. Heeft dit huwelijk nog een kans van slagen als Petra hun leven blijft beheersen?

Vlucht van Saskia Lauwagie is, zoals zij het zelf omschrijft, een op waarheid gebaseerd fictief verhaal.

Saskia Lauwagie begint het verhaal bij de eerste date van de twee hoofdpersonen, en neemt je vanaf daar mee in het leven van Laura en Lorenzo. In eerste instantie gebeurt dit wat meer in vogelvlucht, maar vanaf het moment dat het mis begint te gaan, worden de gebeurtenissen uitgebreider opgetekend. Door in het verhaal ook de beginjaren van de relatie mee te nemen, legt Saskia Lauwagie eerst een goede fundering voor wat er later komen gaat. Je krijgt zo de kans om meerdere facetten van de personages te leren kennen, waardoor je niet alleen maar negatieve of positieve kanten te zien krijgt.

Dit verhaal wordt grotendeels vanuit Laura verteld, maar kent eigenlijk drie invalshoeken. Op momenten krijg je namelijk ook de gelegenheid om in de gedachtegang van Lorenzo te kruipen of wordt er een soort overview geschetst die buiten de personages om gaat. Het spannende hieraan is dat de auteur daar in het verhaal geen vast ritme voor heeft gehanteerd, maar dat de wisselingen op ieder willekeurig moment kunnen gebeuren. Dit houdt de lezer alert en versterkt de conflicterende gedachten en gevoelens die het verhaal teweeg brengt.

Vlucht is het soort verhaal waar je een mening over hebt, omdat het onderwerp dat naar boven haalt. Het maakt je boos, roept frustratie en ongeloof op en moet soms even worden weggelegd zodat het kan bezinken. Dit soort gevoelens ontstaan zowel door alles wat de revue passeert, als door de overtuigende wijze waarop Saskia Lauwagie je meeneemt in de benarde situatie waarin haar hoofdpersonen zijn beland. Ze laat je nadenken over de keuzes die worden gemaakt en over wat je zelf zou doen. Dit verbazingwekkende en meeslepend geschreven verhaal, dat je niet kunt lezen zonder dat het iets bij je oproept, krijgt 4 sterren van mij.

★★★★
VluchtTitel: Vlucht | Auteur: Saskia Lauwagie | Uitgeverij Storyland | Categorie: romans, fictie  | Verkrijgbaar als paperback | 490 pagina’s | ISBN13: 9781913980184 | Verkrijgbaar sinds: oktober 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 04-04-2022 | Prijs: €22,00 | Bestellen

Storyland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.