Het geheim van Silvermoor


Het geheim van SilvermoorWaar een wil is…is een weg

Tommy is een slimme jongen en zou graag verder willen leren. Maar dat is onmogelijk voor hem, want hij zal net als zijn vader zijn leven lang in de mijn moeten werken. Net als iedere andere jongen zal hij vanaf zijn 14de verjaardag voor een mager loontje af moeten dalen naar de donkere schachten. Iets anders is ondenkbaar.

Zijn goede vriendin Josie raakt geïnspireerd door Tommy’s verhalen over een andere manier van leven. Ook zij zou graag willen dat hun lot anders zou zijn dan dat van hun ouders. Wanneer het tweetal in de problemen raakt, vluchten ze over het erfgoed van het landhuis Heston Manor. Daar ontmoeten ze een mysterieuze man. Vanaf dat moment lijkt het lot het goed met hen voor te hebben. Zou een betere toekomst dan toch tot de mogelijkheden behoren?

Deze aangename historische roman is geschreven door Tracy Rees. Zij komt uit Swansea, Wales. Ze was al lange tijd werkzaam voor een uitgever voordat ze besloot zelf te gaan schrijven. Deze beslissing bleek de juiste want haar boeken zijn een succes. Eerder verscheen al haar roman Mijn zomers aan zee en Het familiegeheim van Florence Grace.

Van Het geheim van Silvermoor zijn inmiddels al ruim 10.000 exemplaren verkocht en terecht, want deze roman moet je gelezen hebben! Tracy Rees heeft een beeldende manier van schrijven. Je ziet het gebeuren als het ware voor je. Hoewel er vrij veel personages in het boek voorkomen, worden ze zo goed uitgediept dat je ze als lezer goed uit elkaar kunt houden. Op deze manier leer je niet alleen Tommy en Josie goed kennen, maar maak je ook ruimschoots kennis met de andere belangrijke personages in het boek. Het verhaal start direct veelbelovend en verloopt als een vlot stromende beek met verrassende wendingen. Een beek waarvan de stroming pas op de laatste pagina stopt.

Voor Het geheim van Silvermoor deed Tracy Rees veel onderzoek naar de geschiedenis van de mijnwerkers. Het verhaal komt dan ook realistisch over en neemt je als het ware mee terug naar de tijd waarin rangen en standen heel gewoon waren. Mensen waren er volledig van overtuigd dat wanneer je uit een armoedig milieu kwam, er geen ander leven denkbaar was. Tracy speelt met het idee dat als je echt iets wilt en bereid bent je door voor 200% in te zetten je jouw droom kunt verwezenlijken.

Het geheim van Silvermoor is een originele historische roman over mijnwerkers. Een onderwerp waar nog niet veel romans over zijn verschenen, maar dat zeker fascineert. Dikke aanrader!

Xander uitgevers

★★★★★
Het geheim van SilvermoorTitel: Het geheim van Silvermoor | Leesfragment | Auteur: Tracy Rees | Xander Uitgevers | Categorie: historische romans | Verkrijgbaar als: paperback, luisterboek en e-book | Ook als luisterboek en e-book via Storytel | pagina’s | ISBN13: 9789401615778 | Verkrijgbaar sinds: september 2021 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 06-03-2022 | Prijs: paperback €12,99, luisterboek €12,99 en e-book €4,99 | Bestellen 

Storytel header

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.