Leviathan


LeviathanEen jonge vrouw op een schip vol goddeloze mannen.

Als na het overlijden van haar vader haar dood gewaande broer voor haar neus staat en haar meeneemt naar zijn schip, weet Fyecke niet goed hoe ze zich daarbij voelt.

Ze is dolblij om haar broer weer te zien, maar zijn schip vaart onder de zwarte vlag en Fyecke voelt zich absoluut niet veilig tussen de mannen die alleen geloven in het binnenhalen van de buit.

“Haar blik viel op de middelste mast, waar een vlag aan wapperde. Een zwarte. Ze verstarde. Ze had gehoord over schepen die onder de zwarte vlag voeren – soms met de opdruk van een witte schedel.” Natascha van Limpt

Terwijl Fyecke haar plek op het schip probeert te vinden, stapelen de leugens zich op en weet ze niet meer wie ze nog kan vertrouwen.

Leviathan van Natascha van Limpt is een boeiende roman waarin de jonge Fyecke probeert te wennen aan haar nieuwe leven zonder daarbij zichzelf te verliezen.

Natascha van Limpt laat je op een prettige manier, door de ogen van Fyecke, aan boord gaan op het piratenschip waar ze door haar broer mee naartoe is genomen. Het leven waar Fyecke in terechtkomt en de manier waarop het haar overdondert, worden goed beschreven. Als lezer kun je je een voorstelling maken bij hoe het schip eruitziet en hoe een jonge vrouw zich in die omgeving moet voelen.

Leviathan draait om het personage van Fyecke, maar de auteur biedt wel voldoende ruimte voor een eigen kijk op de wereld waar je over leest. De naïviteit en de (in eerste instantie) starre houding van Fyecke zijn daardoor zeer begrijpelijk geworden zonder dat je haar zienswijze altijd hoeft te delen. Daarnaast maakt het de ontwikkeling die Natascha van Limpt haar hoofdpersoon laat doormaken, fijn om te volgen.

Leviathan is een meeslepende roman vol verraad, liefde, geloof, wraak en bijbedoelingen. Een verhaal waarin de spanningsboog niet altijd strakgespannen staat, maar dat wel continu de aandacht van mij als lezer wist vast te houden. Dit gebeurde niet alleen door de manier waarop Natascha van Limpt het verhaal vertelt, maar ook door dat wat de personages drijft. Leviathan krijgt 4 sterren van mij.

alterego_logo

★★★★
LeviathanTitel: Leviathan | Auteur: Natascha van Limpt | Uitgeverij: Zilverspoor | Categorie: romans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 381 pagina’s | ISBN13: 9789463084147 | Verkrijgbaar sinds: september 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 10-03-2022 | Prijs: €22,95 en e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.