Waarom het mama geen zak kan schelen


Recensie Waarom het mama geen zak kan schelen door Soraya Latten:

Na haar scheiding kan Ellen eindelijk gaan wonen in een landelijk huisje waar ze altijd van heeft gedroomd met, uiteraard, een stel kakelende kippen. Helaas valt haar droom in duigen als de kippen geen eieren willen leggen en al helemaal geen geluid maken en er ook nog schimmel in het huis blijkt te zijn. Daarnaast zijn haar twee, ooit zo schattige peuters, luidruchtige pubers geworden die naast zuchten niets doen in het huis. Pas als ze in de vroege uurtjes moeten worden opgehaald uit de stad, tonen ze wat inspanning en liefde naar hun moeder.
Ellen is het helemaal zat en wil tijd voor zichzelf en alles kunnen laten wat het is! Kan ze ervoor zorgen dat ze nergens meer een zak om geeft?

“Plotseling realiseer me dat ik a) in gesprek was met drie kippen, en b) ik de kippen ervan beschuldigde dat ze opzettelijk gemeen tegen me waren. Ik bedacht me dat het maar goed was dat ik straks naar Sam en Colin zou gaan zodat ik een echt gesprek kon voeren met echte mensen in plaats van met kippen.”-Gill Sims

Hilarisch, herkenbaar en meeslepend. Ik heb met volle teugen genoten van dit bijzondere boek waarbij alle struggles van een (single) moeder de revu passeren. Net nog boodschappen gedaan, blijkt je tienerzoon weer door de kasten te hebben gesnuffeld en mag je opnieuw naar de winkel. Opeens geblokkeerd op de Instagram van je dochter die geheimen blijkt te hebben waar jij niets van mag weten en altijd alles drie keer moeten vragen voordat het één keer gebeurt, klinkt bekend toch?
Daarnaast vind je ook nog verschillende hilarische momenten als Ellen probeert te daten, zonder al te veel succes en iets te veel naakte geslachtsdelen. Dit zorgt dat je als lezer haast niet meer bijkomt van het lachen.

“Het is me verzekerd dat dit soort dingen allemaal vrij normaal zijn in het wereldje van internetdaten en dat je prins op het witte paard niet zomaar tevoorschijn zal komen uit de pixels op je beeldscherm. Eerst zul je heel wat engerds tegenkomen voordat je eindelijk iemand vindt die ook maar enigszins normaal is.”-Gill Sims

Het verhaal is opgedeeld in de verschillende maanden nadat Ellen met haar twee kinderen in hun nieuwe huis komt. De hoofdstukken zijn steeds nieuwe datums waarop verschillende bijzondere, hilarische of soms verdrietige dingen gebeuren. Doordat het boek in de ik-vorm is geschreven, voel je je als lezer erg betrokken bij het verhaal en zal het soms zelfs als je eigen verhaal kunnen aanvoelen. Doordat je de verschillende maanden weet, voelt het bijna alsof je met een echt persoon meekijkt en voelt Ellen aan als een echt persoon en zul je met haar meeleven op verschillende momenten in haar leven.

Waarom het mama geen zak kan schelen is een prachtige en bijzondere zoektocht van een moeder naar zichzelf en hoe ze haar rol als single vrouw kan verwerken in haar rol als moeder. Een boek waardoor ik ontzettend benieuwd ben geworden naar de andere boeken van Gill Sims.

Gill Sims is auteur en illustrator. Haar eerste boek, Waarom mama drinkt, was in Engeland een van de bestverkochte boeken van 2017. Haar tweede boek Waarom mama vloekt was een nog groter succes en stond zeven weken op nummer 1 in de bestsellerlijsten.
Gill woont in Schotland met haar man, twee kinderen en borderterriër, die net als Judgy in Waarom het mama geen zak kan schelen heerst over het huis als een keizer.

★★★★
Titel: Waarom het mama geen zak kan schelen | Auteur: Gill Sims | Uitgeverij Prometheus | Categorie: roman | Verkrijgbaar als paperback | 344 pagina’s | ISBN13: 9789044644647 | Verkrijgbaar sinds: 25 mei 2020 | Recensent: Soraya Latten | Datum recensie: 13-08-2020 | Prijs: €19,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.