Het mysterie van kamer 622


Recensie Het mysterie van kamer 622 door Hannie van Grol:
Een echte pageturner

Het mysterie van kamer 622 is het nieuwste boek van de Zwitserse schrijver Joël Dicker (1985), die zijn grote internationale doorbraak beleefde met De waarheid over de zaak Harry Quebert. Het mysterie van kamer 622 draagt hij op aan de oprichter van Editions de Fallois, de uitgeverij waar Dickers boeken verschenen. In zijn opdracht voor in het boek noemt hij Fallois, die overleden is in 2018, zijn uitgever, leermeester en vriend.

Een schrijver (die zichzelf Joël noemt) gaat na een verbroken prille relatie op vakantie en kiest daarvoor de plaats Verbier in de Zwitserse Alpen, waar Fallois graag verbleef. Hij verblijft in kamer 623 van het hotel Palace de Verbier. Daar ontdekt hij dat kamer 622 niet voorkomt op de zesde verdieping, na 621 volgt kamer 621 bis. Bij nader onderzoek blijkt dat er op kamer 622 een moord is gepleegd, waarna het kamernummer veranderd is, omdat gasten niet graag overnachten in een kamer waarin een moord is gepleegd. Samen met Scarlett, die ook in het hotel verblijft, gaat hij op zoek naar wat er jaren eerder plaatsgevonden heeft, omdat de moord nooit opgehelderd is.

Het boek dat 575 bladzijden kent, wordt zorgvuldig opgebouwd. In vier delen en 74 hoofdstukken wordt het verhaal verteld. En net als je denkt te weten hoe de moord gepleegd is en door wie, komt er weer een onverwachte wending in het verhaal, waardoor blijkt dat je op het verkeerde been bent gezet. Lange tijd is onduidelijk in het verhaal wie er vermoord is en pas helemaal op het eind wordt duidelijk wie de moord gepleegd heeft. Telkens wordt er een nieuw element toegevoegd aan het verhaal dat nergens verveelt.

De schrijfstijl is heel prettig en toegankelijk. In het verhaal komen wel veel karakters en veel sprongen in de tijd voor, waardoor je wel goed je aandacht erbij moet houden. Zelfs midden in een flashback wordt er soms teruggegrepen naar nog een eerdere tijd. Bovendien zorgt het aantal complotten ervoor dat je geconcentreerd moet blijven lezen, maar dan krijg je ook waar voor je geld. Het verhaal is heel origineel en de plot is werkelijk subliem.

Het mysterie van kamer 622 is een boek met verschillende thema’s, zoals liefdesperikelen, machtsspelletjes, verraad en jaloezie. Via allerlei tijdslijnen en perspectiefwisselingen wordt het verhaal neergezet. Door de omvang van het boek wordt de lezer getrakteerd op veel uren leesplezier met vermakelijke teksten, spannende momenten en razend knappe intriges. Een aanrader!

★★★★
Titel: Het mysterie van kamer 622 | Boektrailer | Leesfragment | Auteur: Joël Dicker | Uitgeverij De Bezige Bij | Categorie: literaire romans | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 575 pagina’s | ISBN13: 9789403110318 | Verkrijgbaar sinds: 10-11-2020 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 23-12-2020 | Prijs: € 24,99, e-book € 13,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.