In alle staten


In alle statenRecensie In alle staten door Sheila Vermeulen:
Een rondreis door heden en verleden. 

Toen Jackie besloot mee te gaan met een groepsreis door de Baltische staten, kon ze niet vermoeden wat deze reis haar, gewenst en ongewenst, allemaal zou brengen.

Sommige leden van het gevarieerde reisgezelschap delen misschien wel meer dan alleen hun liefde voor reizen. En ook al ontstaan er nieuwe vriendschappen, er sluimeren ook oude geheimen.

“Vermoeidheid zorgt voor een kort lontje. Jackie wil de grijns met een harde klap van zijn kop slaan, zo irriteert hij haar. Wat een ongelikte beer is het toch.” – Cecile Koops

Wat gebeurt er met de groep als de waarheid naar boven borrelt en ze door gebeurtenissen onder druk komen te staan?

In alle staten van Cecile Koops is een roman waarin de nauwelijks te verbergen spanning door de reislust heen sijpelt.

Cecile Koops begeleidt de lezers via een rondreis langs de Baltische staten door haar nieuwe reismysterie. Net als bij haar vorige boek worden de plaatsen die de reizigers bezoeken, zeer beeldend beschreven en kun je je haast moeiteloos voorstellen hoe alles eruit moet zien.

In alle staten is ook een verhaal dat zich afspeelt tijdens een reis, maar is zeker geen herhaling van zetten. De sfeer en de karakters in deze roman zijn totaal anders dan in een eerder reismysterie van deze auteur. De liefdevolle gemoedelijkheid is op momenten zeker aanwezig, maar de personages zijn veel donkerder dan in het vorige boek.

Het verhaal wordt grotendeels verteld vanuit twee personages, die de hele reis (en het leven) met een compleet verschillende mindset benaderen. Wanneer het verhaal erom vraagt, komt soms ook een van de andere karakters kort aan het woord. Al lezende ontdek je welke rugzak de personages meedragen, wat er in hun gedachten leeft en wat hen beweegt.

In alle staten is een spannende roman over reizen en over mensen. Cecile Koops heeft personages samengebracht die allemaal een bepaalde uitwerking op je hebben en een indruk bij je achterlaten, die overigens niet altijd positief is. Dit geeft het boek scherpte en maakt het verhaal boeiend. Dit reismysterie krijgt 4 sterren van mij.
Ambilicious

★★★★
In alle statenTitel: In alle staten | Auteur: Cecile Koops | Uitgeverij Ambilicious  | Categorie: romans | Verkrijgbaar als: paperback | 237 pagina’s | ISBN13: 9789493275003 | Verkrijgbaar sinds: november 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 21-02-2022 | Prijs: €19,95 | Bestellen

Storytel logo2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.