Matthew QuickMatthew Quick is een Amerikaanse auteur. Hij had altijd al de ambitie schrijver te worden, maar koos voor veiligheid: een baan als leraar aan de universiteit. Uiteindelijk trok hij de stoute schoenen aan en schreef meerdere boeken waaronder Boy21, Sorta Like A Rock Star en The Silver Linings Playbook: een wereldwijde bestseller die ook is verfilmd en acht Oscarnominaties kreeg. Zijn boeken werden al in meer dan 20 talen vertaald.

Matthew Quick woont met zijn vrouw (eveneens auteur en pianiste) in Massachusetts.

Bron:matthewquickwriter.com

Maak me gek!Maak me gek

Maak me gek is de Nederlandse vertaling van Silver Linings Playbook: de wereldwijde bestseller en filmsensatie.
Het leven gaat niet altijd volgens plan…
Pat is net ontslagen uit een psychiatrische inrichting en trekt bij zijn ouders in. Hij is alles kwijt geraakt: zijn huis, zijn baan en zijn vrouw. En toch is hij vastberaden positief te blijven en zijn vrouw Nikki terug te winnen. Als Pat de raadselachtige Tiffany ontmoet, wordt zijn leven opnieuw overhoopt gegooid. Tiffany wil hem helpen Nikki terug te krijgen, maar alleen als Pat iets voor haar doet. Hun deal pakt echter niet helemaal uit zoals gepland…

Na een dramatische gebeurtenis (waarvan hij zich niets meer weet te herinneren) beland Pat in een psychiatrische inrichting. Wanneer Pat zijn moeder hem uiteindelijk komt halen om bij zijn ouders in te trekken, denkt hij dat zijn wens om weer terug te keren naar zijn vrouw Nikki in zicht komt. Hij stort zich dan ook volledig op deze hereniging: traint dagelijks om zijn lichaam in vorm te krijgen omdat hij denkt dat Nikki dit wil, hij leest de boeken waarvan hij weet dat Nikki deze aanraad bij haar leerlingen, enz.

Ondertussen wordt hij geconfronteerd met zijn overbezorgde moeder, zijn negatief ingestelde vader (die alleen maar vrolijk kan zijn wanneer zijn favoriete sportclub een wedstrijd wint), zijn broer die hem opsleeptouw neemt naar sportwedstrijden en ontmoet hij Tiffany die net als Pat wel wat vrienden kan gebruiken. Wanneer Tiffany beseft hoeveel ze om Pat geeft besluit ze hem te helpen om weer in contact te komen met Nikki, dit verloopt alleen niet geheel vlekkeloos.

Het boek Maak me gek! Leest erg makkelijk, voor je het weet leef je met het personage Pat mee en wil je dat zijn positieve instelling niet voor niets is geweest. Het boek bevat zoveel variatie, van sportwedstrijden, naar humor tot romantiek waardoor Maak me gek! zeker een groot publiek lezers aan zal spreken.

Maak me gek! Een positief boek over zware tijden, die je zeker zult raken. Een schot in de roos!

Auteur: Matthew Quick
Originele titel: The Silver Linings Playbook
verfilming: Silver Linings Playbook
ISBN 9789401600385
Uitgever: Xander uitgevers
recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 12-04-2013
Categorie: Literatuur > Romans
Trefwoorden: Psychiatrische patiënten
Bestellen? Klik hier

Eén reactie Volgende »

  1. Pingback: Boy21 | In de boekenkast

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.