Hanna Bervoets Hanna Bervoets geboren in 1984, Amsterdam. Ze studeerde bachelor Media & Cultuur en Master Journalistiek aan de UvA, seminar Scriptwriting for Sitcom aan Tisch School of the Arts. Hanna Bervoets schrijft romans, columns en scenario’s. Haar colums in de volkskant behoren tot de bestgelezen columns van Nederland.

De van haar hand afkomstige roman: Lieve Céline wordt momenteel verfilmd. Bovendien is ze voor dit boek bekroond met de Opzij Literatuurprijs 2012 voor het beste boek van een Nederlandse schrijfster.

Ze schreef verhalen voor Volkskrant Magazine, Marie Claire, Elsevier Thema en Next.One.Een tweewekelijkse column over het Amsterdamse uitgaansleven in stadsblad NL20, romans Of hoe waarom, Lieve Céline, en Alles wat er was, toneelstuk ROES, filmscenario Bowy is binnen, wekelijkse column in Volkskrant Magazine, wekelijkse column in Viva, e.a. (Bron:hannabervoets.nl)

Alles wat er was Alles wat er was

Acht mensen komen op een zondag in een schoolgebouw samen voor de opnamen van een wetenschapsprogramma. Maar die worden nooit gemaakt. Want plotseling klinkt er een knal. Op bevel van de autoriteiten gaan ramen, deuren en gordijnen dicht. En ze blijven dicht. Eerst dagen, dan weken.
Door de ogen van tv-redactrice Merel zien we hoe de groep probeert zich staande te houden in een nieuwe wereld. Een wereld van duisternis en isolatie. Van slapen op een gymmat en tien korrels rijst per dag. Naarmate de voedselvoor raden verder slinken, lopen de spanningen tussen de schoolbewoners steeds hoger op. Als alles wat er was er niet meer is, wat is dan nog de waarde van liefde, loyaliteit en vriendschap?

In alles wat er was neemt de tv-redactrice Merel je mee naar een nieuwe realiteit. Met één harde knal veranderd onverwachts letterlijk het hele leven. De zaken waarmee iedereen zich voor de knal bezig hield zijn ineens ver weg, er ontstaat een nieuwe werkelijkheid waarin de dingen die eerst zo belangrijk leken dit plots niet meer zijn. Noodgedwongen moet ze nu, samen met zeven andere personen verder leven in een donker schoolgebouw. Zaken als voedsel, licht en vriendschap krijgen een hele nieuwe waarde.

Merel laat je mee kijken in haar nieuwe wereld en haar gedachtegolven, die soms verdrietig, soms angstig en dan weer grappig zijn. Wie is er te vertrouwen en wie juist niet?
Alles wat er was is een spannend, gedetailleerd verhaal over liefde, overleven, eerlijkheid en zoveel meer. Een complete roman die je op verschillende momenten kippenvel, een lach en dan weer een traan zal bezorgen.

Alles wat er was is verbluffend anders; een meeslepend boek.

Auteur: Hanna Bervoets
ISBN 9789025440374
Uitgever: Uitgeverij atlas contact
recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 03-03-2013
Bestellen? Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.