Renée van MarissingRenée van Marissing werd geboren in 1979, ze is docent Schrijversvakschool, schrijfster bij uitgeverij Atlas-Contact, theatermaker en maakte hoorspelen voor onder meer Holland Doc radio en hard/hoofd.

Haar eerste roman Het waaien van mijn oma werd lovend ontvangen.

Strak blauwStrak blauw

Hoe houd je jezelf staande als het leven ongefliterd binnen komt? Als alledaagse prikkels voelen als een bombardement? Waar kun je dan schuilen?

Doo het bouwen van maquettes probeert de kunstenaar Laura zichzelf te wapenen tegen de wereld, en als An in haar leven komt lijken de dingen op hun plek te vallen. Maar liefde biedt niet alleen een schuilplaats, het kan ook een wankel evenwicht verstoren. Langzaam maar zeker glijdt Laura af, totdat alles in een nachtelijke trip volledig escaleert.

In Strak blauw neemt de auteur je mee in de belevingswereld van de depressieve fotografe Laura. Laura had korte metten gemaakt met haar oude leventje, alle vriendschappen gebroken, haar balans weer een beetje teruggevonden en is nu bereid om eindelijk weer wat mensen toe te laten in haar leven. Ze ontmoet Dirk waarmee ze een mooie vriendschap op weet te bouwen en hij stelt haar na een tijdje voor aan An. An is een energieke, levenslustige actrice en lijkt de liefde van haar leven. Nadat Laura zich weer meer een meer af gaat zonderen, besluiten Zij en An samen te gaan wonen en wanneer daarna alles kloppend lijkt in het leventje van Laura zakt ze juist steeds verder weg. Ze stoort zich aan de uitbundigheid van An en diens vriendengroep. Laura trekt zich daarom meer een meer terug in het oude schoolgebouw waar ze werkt aan het maken van maquettes over plaatsen die alleen in haar hoofd bestaan. Uiteindelijk komt er niets meer uit haar handen wat op werk lijkt. Ze kijkt films, slaapt slecht en verdwijnt meer en meer in haar depressie. Na een heftige ruzie met An besluit Laura in een rustig dorpje te gaan wonen. Dirk en An geven echter te veel om Laura om haar zo maar los te laten en komen haar dan ook om de beurt opzoeken. Maar of dat nu zo’n goed idee was?

In Strak blauw zal je als lezer meegezogen worden in de depressieve gedachtegang van Laura. Het boek leest erg vlot, maar dit is verraderlijk. Laura zet je aan het denken en laat je niet zo makkelijk meer los. Je voelt met haar mee en wil nog maar één ding: Het moet weer goed komen met Laura!

Strak blauw, een boek dat je pakt.

 

Auteur: Renée van Marissing
ISBN 9789020410464
Uitgever: Uitgeverij Atlas Contact
Prijs: €19,95
Pagina’s: 192
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 22-04-2013
Categorie: Literatuur > Romans
Bestellen? Klik hier

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.