Vlucht naar geluk


Vlucht naar gelukRecensie Vlucht naar geluk door Sheila Vermeulen:
De weg naar geluk is geplaveid met hindernissen.

Alweer moet Janine opnieuw beginnen. Samen met haar zoon Jack verhuist ze naar de Randstad. De verhuizing en het gemis van Harry vallen Janine zwaar.

Wanneer ook Jack nog maar weinig thuis is, voelt Janine zich steeds eenzamer. In de hoop dat een verandering van omgeving haar een beter gevoel zal geven, schaft Janine een stacaravan aan.

In de periode dat Janine in haar caravan verblijft, ontmoet ze de weduwnaar Gerard. Een man die naast nieuwe liefde ook nieuwe obstakels op haar pad brengt.

“Verslagen kijken we elkaar aan. Woorden schieten tekort en tranen lijken verdroogd. Mijn lichaam voelt vermoeid en mijn schouders hangen. Gerard steunt met zijn hoofd in zijn handen. In zijn ogen lees ik de pijn in zijn ziel.”-Anya van der Gracht

Vlucht naar geluk van Anya van der Gracht is het los te lezen en op ware feiten gebaseerde vierde boek over het leven van Janine.

Vlucht naar geluk was mijn eerste kennismaking met dit personage. En alhoewel het verhaal inderdaad prima te volgen is, ben ik wel benieuwd geworden naar de overduidelijk zware voorgeschiedenis van Janine. De manier waarop Anya van der Gracht terug verwijst naar eerdere gebeurtenissen, maken echter niet alleen nieuwsgierig. Als je je realiseert dat iemand dit echt mee heeft moeten maken, laat het ook de rillingen over je rug lopen.

Anya van der Gracht beschrijft de onrust en de chaos die haar hoofdpersoon omgeven treffend. In de loop van het verhaal maakt ze ook steeds duidelijker waar deze onrust vandaan komt. Als lezer krijg je op een gegeven moment namelijk sterk de indruk dat je iemand volgt die het gevoel heeft dat ze nog steeds moet vluchten. Maar de auteur laat daar naar mijn idee ook doorheen schemeren dat het personage van Janine misschien wel het liefst gewoon ergens, of bij iemand, zou willen aarden.

Vlucht naar geluk is het verhaal van een moedige vrouw die probeert het beste van haar leven te maken. Iemand die ongeacht alle tegenslagen toch overeind tracht te blijven en die het ondanks haar wantrouwen aandurft om een nieuwe relatie aan te gaan. Door dit verhaal vraag je je af hoeveel pech iemand kan hebben, zelfs als dat soms is ingegeven door een begrijpelijke impulsiviteit. Dit directe en open geschreven vierde boek over Anya van der Gracht’s personage Janine krijgt 4 sterren van mij.
Ambilicious logo

★★★★
Vlucht naar geluk bolTitel: Vlucht naar geluk | Auteur: Anya van der Gracht | Uitgeverij: Ambilicious  | Categorie: romans | Verkrijgbaar als paperback | 201 pagina’s | ISBN13: 9789493275034 | Verkrijgbaar sinds: november 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 01-04-2022 | Prijs: €19,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.