Amarillo en alles daarna


Amarillo en alles daarnaRecensie Amarillo en alles daarna door Sheila Vermeulen:
De droom en de weg ernaartoe.

Voor zijn droom om een grote Amerikaanse rockster te worden, heeft Robert Hunter veel over. Hij heeft dan ook alles opzijgezet om dit waar te maken.

Terwijl zijn haast onmogelijke reis door vijftig Staten in 365 dagen bijna ten einde komt, krijgt hij steeds meer het gevoel dat dit niet is wat hij voor ogen had.

“Nu was het duidelijk dat ik de signalen verkeerd had begrepen toen ik mijn ‘normale’ baan had opgegeven om een rockster te worden, een carrière die in werkelijkheid veel minder glamoureus bleek te zijn dan wat mijn Instagram, of die van iemand anders, je deed vermoeden.”-Robert Hunter

Op het moment dat hij het even niet meer weet, doet hij een ontdekking die hem een afslag biedt naar een andersoortige en misschien wel mooiere droom.

Amarillo en alles daarna vertelt over hoe Robert Hunter naar Nederland kwam en is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Robert Hunter neemt je mee in de toch wat gedesillusioneerde gedachtegang van de hoofdpersoon en voorziet het verhaal hiermee van een licht sombere en daardoor ook realistische uitstraling. Doordat je tegen het einde van de reis in het verhaal terechtkomt, is het niet helemaal helder wanneer dit gevoel bij de hoofdpersoon is ontstaan. Het wordt echter wel snel duidelijk waarom het is gebeurd en dit wordt vanaf het moment dat je het verhaal instapt ook nog verder uitgewerkt.

Amarillo en alles daarna toont een beeld van een droom die mooier was dan de realiteit. De hoofdpersoon ontdekt dat hetgeen waar hij een jaar naartoe heeft gewerkt, in de praktijk niet is wat hij ervan had verwacht. De auteur brengt deze ontdekking op de lezer over door middel van de op vol vermogen werkende gedachten van zijn personage. Over het algemeen is goed te volgen wat er allemaal in hem omgaat, maar op sommige momenten moest ik een stukje teruglezen om de gedachten beter tot mij door te laten dringen. Robert Hunter heeft meerdere laagjes in het verhaal gelegd, die ervoor zorgen dat je goed moet opletten wat je leest en wat er precies wordt bedoeld.

In Amarillo en alles daarna brengt een toevallige vondst niet alleen een andere wending, maar ook nieuwe hoop in het leven van Robert Hunter. Dit interessante korte verhaal krijgt 3 sterren van mij.

Books en Butterflies

★★★
Amarillo bolTitel: Amarillo en alles daarna | Auteur: Robert Hunter | Uitgeverij: Books & Butterflies | Categorie: romans | Verkrijgbaar als e-book | 24 pagina’s | ISBN13: 9789464510737 | Verkrijgbaar sinds: februari 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 28-03-2022 | Prijs: e-book €5,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.