ouw10rirhbbw_mdDenk je dat je het dertigers dilemma achter de rug hebt, zit je vast in het fantastische rotleven van een veertigplus vrouw. Vol met prangende vragen zoals: Wel of geen botox? Kan dat korte rokje nog? Keek hij nou naar mij of naar m’n dochter? Ondertussen overweegt je puber een tatoeage, je man een scheiding, beginnen je ouders te dementeren en heb jij dat glazen plafond nog steeds niet in zicht. Man, man wat een gedoe.

Anna (42), Esmee (40) en Caro (40), de hoofdpersonen van het populaire blog Wine-up, zijn drie vriendinnen met zo’n fantastisch rotleven. Hun motto: ‘Geen gezeur, meer wijn’. Want al heeft het leven het op de overbelaste veertigers gemunt, soms kun je er maar het beste gewoon om lachen! (Bron: Win-up)Na het succesvolle blog Wine-up komen de dames nu met het boek Geen gezeur, meer wijn!

 

De dames ontmoetten elkaar twintig jaar geleden tijdens hun studententijd. Ze wisten al snel dat ze types voor elkaar waren. Kenmerken: gehaast, hoge hakken, niet te serieus, altijd in voor ‘nog een wijntje’ en dus blijvers op feestjes. Sindsdien is hun leven behoorlijk veranderd, maar de vriendschap niet. Ze zien elkaar alleen veel te weinig en dus schrijven ze. Ze hebben dan ook genoeg aan hun hoofd: scheiding, internet-daten, brutale kinderen, carrièrestress, te weinig seks.En ach… af en toe kun je er maar het beste gewoon om lachen: geen gezeur, meer wijn!

 

Voor de uitgave van geen gezeur meer wijn! Had The House of Books geen beter tijdstip uit kunnen kiezen. Dit is een ideaal boek om heerlijk achteroverleunend buiten in het zonnetje te lezen. Het boek bestaat uit allemaal los van elkaar staande korte verhalen die dan ook niet noodzakelijk direct aan een stuk achterelkaar gelezen hoeven te worden. Mocht het echter zo zijn dat je als actieve 35+ vrouw de wonderbaarlijke kans krijgt om ongestoord langer dan tien minuten achtereen van een boek te kunnen genieten dan laat deze hilarische bundel zich met gemak in één zucht uitlezen. Gooi hem maar in je koffer! Heerlijke vermakelijke kost voor een ontspannende zomerse dag, hier en daar een tikkeltje overtrokken dat wel, maar vast en zeker voor menig vrouw van ca. veertig jaar zal dit boek een feest der herkenning zijn. Je bent dus toch niet de enige…….

Een leuk weetje: één van de auteurs is Mieke Kosters, bekend van haar boeken: Nu word ik slank – Het geheim van slanke mensen, etc.

Titel: Geen gezeur, meer wijn
Auteurs: Mieke Kosters, Yvanka van der Zwaan, Caro Prosecco
Uitgever: The House of Books
ISBN: 9789044347487
Categorie: Romans >Non-fictie
Leeftijd: 35+
Pagina’s: 192
Uitvoering: paperback
Prijs: €14,90
Verschijningsdatum: mei 2015
Trefwoorden: vrouwen, 40+, ouderschap, bekentenissen
Recensie: Sandra Hutchison
Datum recensie: 22-05-2015

Meer informatie over het boek of direct bestellen? Klik hier

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.