Volkomen onnatuurlijk gedrag


Volkomen onnatuurlijk gedragRecensie Volkomen onnatuurlijk gedrag door Hannie van Grol:
Een mix van herinneringen en reisflarden uit Groot-Brittannië vol humor verteld 

Harm Edens is al jaren bekend als scenarioschrijver, programmamaker en presentator. In dit boek vertelt hij over zijn jeugd waarin hij zich een buitenbeentje voelde in het gezin. Op zijn vijftiende kwam hij met een schoolreisje in Londen terecht, waar hij zich meteen helemaal op zijn plaats voelde. En steeds opnieuw zocht hij de eilanden aan de andere kant van de Noordzee op om daar telkens opnieuw zichzelf op te laden.

In ruim twintig hoofdstukken vertelt hij over de bijzondere ontmoetingen, de cultuur, de gebouwen, de schitterende natuur en de speciale sfeer die hem telkens daarheen lokten. Maar tussendoor komen er herinneringen aan zijn jeugd bovendrijven waaruit blijkt hoe onbegrepen en alleen hij zich voelde. Het is geen zwaarmoedig boek geworden, maar een boek doorspekt met humor en schitterend taalgebruik. Het boek leest als een trein en blijft van begin tot eind boeien.

In fragmenten krijgen we een inzicht in de jeugd van Edens, hoe hij zich anders voelde dan zijn ouders en zijn zus, andere interesses had en weinig begrip voelde voor zijn persoon. Bijzonder openhartig vertelt hij zijn verhaal, ontroerend en kwetsbaar. En dat in een stijl die zo aanspreekt, dat het lezen een genot is. Voortdurend blijf je ondergedompeld in het verhaal, de humor laat een lach op je gezicht verschijnen en de eenzaamheid van de jongen Harm raakt tot diep in je ziel.

Prachtig zijn de beschrijvingen van Engeland. Bijzondere plekken passeren de revue, je waant je in die omgeving. Prachtig beeldend taalgebruik! Betoverende natuur naast imposante gebouwen en interessante personen. Wat een juweeltje is dit boek! Verder spreekt er een grote belezenheid uit en een indrukwekkende kennis van zijn geliefde Engeland, waar hij zich echt thuis voelt. Vaak onderbreekt hij de tekst met citaten uit andere boeken, uit songs, uit gedichten die van toepassing zijn op het verhaal dat op dat moment verteld wordt.

Volkomen onnatuurlijk gedrag is een boek dat intrigeert en boeit van het begin tot het eind, een interessant reisverslag en een ontroerend verhaal over Edens’ jeugd. Een aanrader voor iedereen die bijzondere plekken in Engeland wil leren kennen en tevens wil genieten van een goed opgebouwd verhaal dat vol staat met humor en prachtige teksten!

unieboek

★★★★★
Volkomen onnatuurlijk gedragTitel: Volkomen onnatuurlijk gedrag | Subtitel: De erfenissen van mijn jeugd | Auteur: Harm Edens | Uitgeverij Unieboek |  Het Spectrum | Categorie: non- fictie | Verkrijgbaar als hardcover, e-book en luisterboek | 310 pagina’s | ISBN13: 9789000376568 | Verkrijgbaar sinds: 11-06-2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 16-07-2021  | Prijs: € 21,99, e-book € 12,99 en luisterboek € 14,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.