De Materie Code kraakster


De Materie Code kraaksterSterrenstof tot nadenken

Onder het pseudoniem Maria Angela maken we kennis met Mariëtte Nijsten, een vrouw met paranormale gaven. Ze leefde van 1941 tot 2019. In haar leven heeft ze in meer dan 50 jaar zo’n 160 schilderijen gemaakt, die ze verborgen hield voor de buitenwereld. Diverse aantekeningen en beschrijvingen heeft ze tevens erbij nagelaten. Er staan veel verwijzingen in naar wereldliteratuur en spirituele geschriften. Ook schreef ze gedichten die getuigen van heel veel taalgevoel, puurheid en verbeeldingskracht.

Deze eerste bundel, De materie Code kraakster, is samengesteld door haar zoon Robin, die de uitdrukkelijke wens om haar levenswerk na haar dood naar buiten te brengen, heeft gehonoreerd. Deze dichtbundel is het begin daarvan, hopelijk volgen er nog veel meer delen. Want dit boekje is werkelijk een juweeltje. Niet alleen door de gedichten die erin staan, maar de afbeeldingen zijn ook stuk voor stuk inspirerend en treffend om naar te kijken. Ze raken je diep in je kern.

Zoals Maria Angela zelf aangeeft in de proloog, heeft ze getracht haar visioenen te doorgronden om tot de kern der dingen te komen:

‘Als kosmisch nachtbraakster heb ik nachtenlang doorgehaald om de naakte waarheid te zien van het ZIJN en de egotrip te bevechten.’

En in een van haar gedichten:

‘De stem van het geweten
liet mij niets vergeten
alles is mij ingefluisterd
…heb goed geluisterd…’

In 44 gedichten worden we geraakt door de eenvoud, maar tevens rake inhoud, van haar boodschap, haar visionaire blik, haar schilderen met woorden en de speelsheid van haar taalgebruik. De gedichten zijn van een ongekende schoonheid en puurheid die alleen ingegeven kunnen zijn door bovennatuurlijke bronnen. Als je de boodschap op je laat inwerken, voel je de kracht die ervan uitgaat.

Beter dan de volgende tekst op de cover kan ik de betekenis van deze bundel niet omschrijven:

‘Sterrenstof tot nadenken is voor iedereen die wil ‘luisteren’ naar de verborgen wijsheden in de gedichten, om zo te ontdekken wie je in werkelijkheid bent.’

★★★★★
De Materie Code kraaksterTitel: De Materie Code kraakster | Auteur: Maria Angela | Uitgeverij Obelisk | Categorie: Poëzie | Verkrijgbaar als hardcover | 114 pagina’s | ISBN13: 9789464610246 | Verkrijgbaar sinds: juni 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 16-9-2022 | Prijs: €25,99 | Online te bestellen via Bol.com en ObeliskObelisk nieuw.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.