Het huis in Trastevere


Het huis in TrastevereRecensie Het Huis in Trastevere door Sheila Vermeulen:
Wie word je als je niet meer weet wie je was? 

Wanneer John bont en blauw wakker wordt in een park in Parijs, heeft hij geen idee wie hij is en hoe hij daar terecht is gekomen. In het kleine beetje spullen dat hij bij zich heeft, is geen enkele aanwijzing te vinden over zijn identiteit.

“Ontmoedigd laat hij zich in zijn bed vallen en kijkt de kamer rond. Wanneer iemand hem hier morgen dood zou aantreffen, kan die persoon dan uit zijn persoonlijke bezittingen afleiden wat voor een mens hij was?”-Cecile Koops

Roos wacht in Laren op haar man, die na een week van afwezigheid weer thuis zou moeten komen. Maar John komt die dag niet naar huis en ook de dagen erna is er geen teken van leven. In paniek belt Roos haar vriendin Julia.

Samen beginnen ze een zoektocht die hen langs een aantal grote Europese steden leidt. Steden waar zowel Roos en Julia als John een aantal bijzondere mensen ontmoeten.

Het Huis in Trastevere is een roman waarin een warme sfeer voelbaar is en die zich afspeelt op een paar mooie plekken in Europa.

Wat al snel opvalt, is niet alleen de al eerder genoemde warme sfeer. Ook de betrekkelijke eenvoud waarmee beslissingen worden genomen, gebeurtenissen zich ontvouwen en de grote hoeveelheid aan toevalligheden vallen op.

Zelf moest ik daar eerlijk gezegd wel even mijn draai in vinden, maar ik merkte ook dat ik steeds meer gecharmeerd raakte van deze stijl. Cecile Koops liet mij nadenken over dit gegeven. Hierdoor begon ik me af te vragen of alles juist een stuk eenvoudiger werd gemaakt doordat de personages in het boek zo behulpzaam en toegankelijk zijn.

Cecile Koops voert je langs het mooie Parijs en Rome. Enerzijds via John die niets persoonlijks over zichzelf weet en anderzijds via Roos die geen idee heeft waar haar man is. Onderweg ontmoeten ze een hoop interessante en kleurrijke personages die het verhaal nog wat extra laagjes geven.

In Het Huis in Trastevere vertelt Cecile Koops over een boeiende zoektocht die heel wat waardevolle momenten en ontmoetingen oplevert. Als lezer zul je je waarschijnlijk afvragen of John zijn geheugen terugkrijgt en wat hij in dat geval zal doen. Keert hij dan terug naar zijn oude leven? Of blijft hij in het leven dat hij onderweg steeds meer is gaan waarderen?
Ambilicious logo

★★★★
Het huis in TrastevereTitel: Het Huis in Trastevere | Auteur: Cecile Koops | Uitgeverij: Ambilicious | Categorie: romans, vakantieromans | Verkrijgbaar als paperback en e-book  | 249 pagina’s | ISBN13: 9789493210370 | Verkrijgbaar sinds: november 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 04-07-2021 | Prijs: €18.95, e-book €8.95 | Bestellen

BoekenBoeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.