Kerst op het eiland Skye


Recensie Kerst op het eiland Skye door Sheila Vermeulen:
Durf jij te laten zien wat je in jouw hart voelt?

Zac houdt met heel zijn hart van het eiland waar hij woont. Hij heeft ook nooit ergens anders willen wonen dan op Skye. En alhoewel zijn hart nog steeds klopt voor zijn geliefde eiland, is het niet meer zoals voorheen. Een deel van zijn hart behoort nu aan iemand die hij ontzettend mist. Alleen heeft hij dat Ivy nooit verteld. 

“En Zac dacht dat hij dat beeld van Ivy nooit meer kwijt zou raken; het beeld van Ivy McFarlane die hem achterliet, die Skye achterliet, misschien wel voor altijd.”-Kirsty Ferry

Ivy heeft haar droom gevolgd. Een droom die haar naar Glastonbury bracht. De plek waar ze haar kunst wil verkopen. Glastonbury is nog net zo mooi als ze zich herinnerde. Maar haar leven daar is dat niet. Het is allemaal niet zoals ze zich had voorgesteld. Diep in haar hart wil ze eigenlijk liever ergens anders zijn; bij iemand anders.

Nu het bijna kerst is, wordt het gemis dat Zac en Ivy voelen alsmaar groter. Kan Zac Ivy overhalen om kerst samen met hem op het eiland Skye te vieren?

Kerst op het eiland Skye van Kirsty Ferry is een romantisch kerstverhaal waarin de hoofdpersonen grote afstanden moeten overbruggen voor de liefde.

Nadat eerder de boeken De betovering van Kerstmis en Zomer op Carrick Park van Kirsty Ferry zijn verschenen, kunnen we nu het tweede kerstverhaal van haar hand lezen. Een verhaal vol misverstanden en onuitgesproken gevoelens, waardoor scheve verhoudingen ontstaan, en kansen worden gemist.

Kirsty Ferry heeft met Zac en Ivy twee lieve en zachtaardige personages tot leven gebracht. Personages die soms vergeten om voor zichzelf op te komen en die er alles aan doen om elkaar niet te laten merken hoe ze zich echt voelen. De auteur laat ze van alles verzinnen, waardoor ze zich steeds verder ingraven en toch een beetje verstrikt raken in hun leugens.

De personages rond Zac en Ivy zorgen voor de nodige pit. De beste vrienden zijn grappig en direct, en de nukkige Morgana zorgt voor wat tegenwicht. Haar personage laat echter ook zien dat je niet kunt raden wat er in iemand anders leven speelt. Wat ik een beetje miste in de sfeer van het verhaal, was wat meer warmte en sprankeling. Iets wat naar mijn mening toch wel bij een kerstverhaal hoort. Naar het einde toe werd dat kerstgevoel wel tastbaarder.

Kerst op het eiland Skye laat op een lieve manier zien dat liefde mogelijk is als je je hart durft te volgen. Dit kerstverhaal krijgt 3.5 sterren van mij.
★★★
Titel: Kerst op het eiland Skye | Auteur: Kirsty Ferry | Dutch Venture Publishing-Choc Lit NL | Categorie: feelgoodromans  | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 160 pagina’s | ISBN13: 9789492585608 | Verkrijgbaar vanaf: 30-11-2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 16-11-2020 | Prijs: €12,50 | Bestellen