Vakantievlinders


Recensie Vakantievlinders door Sheila Vermeulen:
Drie verhalen, drie landen en heel veel liefde.

Lisa heeft het prima naar haar zin als vrijgezel. Het liefst wil ze dat nog een poosje zo houden. Haar familie denkt daar echter heel anders over. Voor haar 30e verjaardag geven ze haar een zeilreis voor singles naar Vlieland cadeau. Aan die onzin gaat ze echt niet meedoen. Niemand vindt de liefde van zijn leven op een boot vol wanhopige vrijgezellen. Toch?

Josefien laat zich overhalen door haar beste vriendin, Denise, om mee te gaan op een luxe reis naar een wellness-instituut in Napels. Hopelijk kan ze daar zorgen dat ze haar deadline haalt en even goed nadenken over haar relatie. Denise heeft haar echter meegelokt om een heel andere reden. Een die ervoor zorgt dat Josefien ineens heel veel met een sexy hoteleigenaar moet optrekken.

“Binnen twee minuten staat Luca al voor me. Er is niets te zien van het gladde zakenmantype. Zijn strakke, witte overhemd hangt half uit zijn spijkerbroek en de blouse is in alle haast ook nog eens verkeerd geknoopt.” -Vannessa Thuyns

Het laatste wat Simone wil, is een wintersportvakantie naar Tirol. Een trauma uit het verleden heeft ervoor gezorgd dat ze nooit meer op de lange latten wil staan. Maar haar vriendinnen willen dat Tirol de bestemming wordt voor de jaarlijkse vriendinnenvakantie. Heel even lijkt het daar toch best mee te vallen. Het skiën lukt aardig en er is voldoende mannelijke aandacht. Dan gebeurt er iets waardoor ze zou willen dat ze nooit was gegaan.

Wanneer je lekker wilt ontspannen en je even op vakantie wilt wanen, dan is Vakantievlinders van Vannessa Thuyns zeker een goede keuze.

Vannessa Thuyns vult Vakantievlinders met drie korte verhalen over drie verschillende vrouwen, die op drie verschillende vakanties gaan. Deze variatie zorgt ervoor, dat bijna iedereen er wel een vakantie tussen vindt, die tot de verbeelding spreekt. Iedere lezer heeft waarschijnlijk wel een favoriet, maar zal van alledrie de verhalen genieten.

Naast de verschillende vakantiebestemmingen heeft de auteur ook afwisseling weten te creëren in de verhalen en de personages. Uiteraard blijft het geheel een feelgoodsfeer houden, maar toch bevat ieder verhaal iets anders. Vlieland bevat bijvoorbeeld een hoop humoristische elementen, Tirol heeft een echte wintersport vibe en Napels ademt een romantische mediterrane sfeer uit.

Het is de romantiek die alles verbindt, maar ook de vrolijke, grappige en lieve personages vergroten de hele feelgoodervaring. Daarnaast ontbreekt ook de jaloerse, en soms valse, ‘concurrentie’ niet in de verhalen.

In Vakantievlinders neemt Vannessa Thuyns je even mee op reis, terwijl ze je omhult met romantiek en leuke mensen. Ik kan echt genieten van dit soort fijne en ongecompliceerde boeken en geef Vakantievlinders 4 sterren.★★★★
Titel: Vakantievlinders | Auteur: Vannessa Thuyns | Dutch Venture Publishing | Categorie: feelgoodroman | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 270 pagina’s | ISBN13: 9789492585530 | Verkrijgbaar vanaf: 08-06- 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 20-05-2020 | Prijs paperback: €16,95 | Bestellen