Vier wandelaars en een Siciliaan


Vier wandelaarsRecensie Vier wandelaars en een Siciliaan door Sandra Hutchison:
Een verhelderende tocht door Sicilië

Bij de zorgzame Lot gaat het thuis niet zo lekker, ze heeft een donkerbruin vermoeden dat haar man geen belangstelling meer voor haar heeft en hij zijn zinnen op een ander heeft gezet. Om alles even achter zich te laten gaat ze samen met haar vriendin en actrice Joy naar Sicilië voor een wandelvakantie. Daar ontmoeten ze twee andere Nederlandse vrouwen, psychologe Hannah en de spirituele Bibi. Ze worden tijdens hun wandelingen begeleid door de overgevoelige Vincenzo. Hij is een Siciliaan en kent de omgeving goed. Tijdens de pittige wandelingen leren de vrouwen elkaar goed kennen, maar ze komen onderweg vooral zichzelf tegen.

Het unieke aan Vier wandelaars en een Siciliaan is dat deze roman is geschreven door vier bekende Nederlandse auteurs, namelijk Elle van Rijn, Femmetje de Wind, Marion Pauw en Roos Schlikker. Ik vreesde dat dit in theorie een leuk idee was, maar dat dit toch afbreuk zou doen aan het verhaal. Mijn vrees was gelukkig overbodig. De verhaallijnen lopen vloeiend in elkaar over. De schrijfstijlen wijken wel een beetje van elkaar af, maar omdat elke auteur een ander personage voor haar rekening heeft genomen is dat in dit geval niet storend. Sterker nog, hierdoor lijken de personages sneller tot leven te komen. Het verhaalverloop is helaas wel wat traag en hoewel het hier niet om een thriller gaat, had er best wat meer spanning in het verhaal mogen zitten. Toegegeven, de auteurs hebben hun best gedaan, maar de conflicten tussen de wandelaars bijvoorbeeld hadden wel wat vuriger gemogen. De wandelingen waren ook een mooi moment geweest om de Siciliaanse natuur te beschrijven. Jammer genoeg wordt het prachtige eiland hoofdzakelijk neergezet als een grote saaie dorre vlakte. Jammer, want het is toch een locatie die veel meer te bieden heeft.

Goed, deze roman verloopt in het begin misschien wat stroef en de stereotiepe personages zijn even wennen. Toch zal de geduldige lezer gedurende het verhaal merken dat het boek inhoudelijk toch aardig wat te bieden heeft. Vier wandelaars en een Siciliaan is een roman die je met regelmaat een lach en een traan zal bezorgen. Vooral het personage Lot zorgt voor de broodnodige humor. Een aanrader voor wie graag romans leest over vrouwen, vriendschappen en persoonlijke inzichten.

The House of Books

★★★★
Vier wandelaarsTitel: Vier wandelaars en een Siciliaan | Leesfragment | Auteurs: Marion Pauw, Elle van Rijn, Roos Schlikker en Femmetje de Wind | Uitgeverij: The House of Books | Categorie: romans, vakantieromans | Verkrijgbaar als: paperback, luisterboek en e-book | Ook te beluisteren via Storytel | 320 pagina’s | ISBN13: 9789044363340 | Verkrijgbaar sinds: mei 2022 | Recensent: Sandra Hutchison | Datum recensie: 04-08-2022 | Prijs: paperback €22,99, luisterboek €12,99 en e-book €11,99 | Bestellen

Storytel header

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.