Blue Honey


Bleu HoneyRecensie Blue Honey door Sheila Vermeulen:
Eén auteur en vijf verhalen.

De uitgeverij Books & Butterflies laat je in de bundel Blue Honey kennismaken met een vijftal verhalen van de auteur Stef Van Overstraeten.

Bella Donna
Het lijkt alsof ze door de bewoners van het typische Italiaanse dorp, waar ze hun nieuwe woning hebben gekocht, met open armen zijn ontvangen.

“Ik knipte een artikel uit de weekendkrant een half jaar voor we toehapten. Het ging over 1-eurohuisjes. Een semester lang lag het te beschimmelen onder in een la. Tot ik het weer had opgegraven, ….” Stef Van Overstraeten.

Blue Honey
Na zijn eerste kennismaking weet hij het, dit is geen honing om zomaar even in de thee te doen.

Een reepje zonlicht
Vertrouwen is sowieso niet zijn sterkste punt, maar nu weet hij zeker dat er iets niet klopt.

Tot ik niet meer dansen kon
Voor haar wil hij dansen, ook al weet hij dat hij er eigenlijk niet goed mee uit de voeten kan.

Tripje naar de Tour
Door een verlies in het kielzog van de Tour zijn ze genoodzaakt hun trip anders te benaderen.

Blue Honey is een verrassende verhalenbundel met vijf korte verhalen van Stef Van Overstraeten.

Het leuke aan dit soort bundels is wat mij betreft dat je niet altijd precies weet wat je kunt verwachten en dat je je kunt laten verrassen door de verhalen waarvan je vaak alleen een korte beschrijving hebt gelezen. Het zorgt er over het algemeen voor dat je met open vizier in een boek duikt en mooie dingen kunt ontdekken die misschien in eerste instantie niet per se binnen de genres passen die je normaal gesproken leest.

Stef Van Overstraeten leidt zijn verhalen op een rustige wijze in en heeft een ontspannen manier van vertellen. Hierdoor krijg je bij de meeste verhalen een vrij gemoedelijke impressie, waarvan je zult ontdekken dat dat niet in alle gevallen even terecht blijkt te zijn. Op bepaalde momenten weet de auteur je behoorlijk te overvallen met een wending of een gebeurtenis, terwijl je eigenlijk nog een beetje in het kabbelende gevoel hangt. Dit zorgt dat dat soort wendingen extra impact met zich meedragen.

Blue Honey bevat vijf uiteenlopende verhalen die elkaar qua sfeer en dynamiek complementeren en versterken. De soms een beetje melancholische uitstraling past bij het type vertellingen in de bundel, waarbij Stef Van Overstraeten er goed in slaagt om deze melancholie effectief in te zetten. Deze met bijzondere korte verhalen gevulde bundel krijgt 4 sterren van mij.
Books en Butterflies

★★★★
Blue Honey bolTitel: Blue Honey | Auteur: Stef Van Overstraeten | Uitgeverij: Books & Butterflies | Categorie: verhalenbundel | Verkrijgbaar als: e-book | 55 pagina’s | ISBN13: 9789464208894 | Verkrijgbaar sinds: februari 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 3-3-2022 | Prijs: e-book €4,99 | Bestellen

Storytel logo2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.