Daddy


Recensie Daddy door Sheila Vermeulen:
Ben je bereid om tussen de regels in te lezen?

Veel mensen zijn tevreden met hun leven, met hun gezin en hun baan. Sommigen genieten er zelfs van. Maar wie ben je als jij dat niet hebt? Hoe zou jouw leven er dan uit kunnen zien?

Wat als je jouw gezin niet aardig vindt? Als je een verhouding hebt met een getrouwde vrouw? Als je grensoverschrijdend gedrag vertoont, gewelddadig of jaloers bent? Als je jouw succes hebt verkwanseld? Wat als je jezelf niet eens leuk vindt, depressief bent of een burn-out hebt?

Hoe probeer je jouw leven dan beter te maken? Verdoof je jezelf met drugs? Ga je te veel drinken? Creëer je online een fictief persoon voor jezelf? Wat zullen de mannen en vrouwen in deze bundel doen?

“De man pakte de zak, maar maakte hem niet – zoals ze vreesde – in haar bijzijn open. Hij propte hem in het zijvak van zijn portier. Toen hij haar aankeek, kon ze zijn walging haast proeven – hij walgde niet van zichzelf maar van haar.” – Emma Cline

Durf jij te zoeken naar wat verborgen is?

Na haar debuut De meisjes is dit tweede boek van Emma Cline een verhalenbundel. Deze bundel met de naam Daddy laat zich makkelijk lezen, maar bracht bij mij wel wat verwarring teweeg.

De stijl van Emma Cline is aantrekkelijk en die zorgt ervoor dat je wilt blijven lezen. Ze beschrijft de mens aan de schaduwzijde van het leven. De verhalen zijn zeker boeiend te noemen, maar gaan niet allemaal echt ergens naartoe.

Eerlijk gezegd heb ik wel bewondering voor de keuze van de auteur om bij de verhalen geen duidelijk omkaderd einde of begin te hanteren. Dit betekent echter wel dat, in tegenstelling tot de personages, de verhalen geen echte hoogte- of dieptepunten kennen.

De verhalen beslaan eigenlijk meer een kort moment uit het leven van de hoofdpersonen. Personages waarvan de auteur de suggestie wekt dat er iets aan hen kleeft, zonder het te benoemen. Je hebt een vermoeden, maar geen duidelijkheid.

Daddy van Emma Cline is een gedurfde verhalenbundel over de donkere kant van de mens. Soms zichtbaar, soms verborgen. Lezers die graag verhalen lezen waarin veel van hun eigen fantasie wordt gevraagd, zullen zeker plezier beleven aan deze bundel.
★★★
Titel: Daddy | Auteur: Emma Cline | Uitgeverij Lebowski | Categorie: roman | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 240 pagina’s | ISBN13: 9789048856329 | Verkrijgbaar sinds: september 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 16-11-2020 | Prijs: €22,99 en e-book €9,99 | Bestellen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.