Dit is dwaasheid


Dit is dwaasheidHistorie en fantasie 

Dit is dwaasheid 
Als de lichte cavalerie tijdens gevechten op de Krim telkens aan de zijlijn blijft, jeuken de handen van een van de Britse cavaleristen. Totdat ze terechtkomen in een bloederige veldslag die zijn weerga niet kent.

De zwarte adder
Door vooral aan zichzelf te denken hebben ze een rijk leven. Maar de ontmoeting van de vrouw met een giftige adder zorgt voor een ware ommekeer.

Dolle aarde
Wanneer de Dolle Aarde een dorp bedreigt, komen er geheimen bovendrijven, maakt het niet langer uit of je rijk of arm bent en komt alles in een ander licht te staan.

De giftige appel
Als een oude wond en een minstens zo oude gift een verschil kunnen maken in zijn heden, komt de bejaarde koster voor een belangrijke keuze te staan.

“Hij kan het niet langer aanzien. In tegenstelling tot de andere aanwezigen, neemt hij de achterdeur naar buiten. Hij schaamt zich voor zijn tranen en schuifelt over de kinderkopjes in de richting van zijn vertrouwde bankje op het oude kerkhof …..” – Bram Baptist

Het spel van licht en donker
Als het ondenkbare gebeurt en zijn wereld in duisternis wordt gehuld, kan hij hen dan de leider tonen die ze willen zien en de weg naar het licht vinden?

Dit is dwaasheid van Bram Baptist is een gevarieerde bundel met verhalen die op het oog niets gemeen hebben, maar toch iets met elkaar delen.

De verhalen zijn, zoals de flaptekst aangeeft, namelijk allemaal gebaseerd op historische feiten waar de fantasie van de auteur doorheen geweven is. Alle verhalen hebben in mijn beleving een toch wel wat somber randje, maar bij de meeste is hier en daar wel een sprankje licht te vinden.

Elk van de hoofdpersonen moet een keuze maken, of heeft deze al gemaakt, die voor henzelf of voor een ander een belangrijk moment symboliseert. De auteur heeft deze keuzes niet altijd direct herkenbaar in de verhalen ondergebracht, waardoor er een aantal verrassende gebeurtenissen en wendingen aan de lezer voorbijkomen.

In Dit is dwaasheid maakt Bram Baptist je deelgenoot van de creatieve manier waarop hij een aantal historische
feiten interpreteert en aanvult met fictie. En ook als er geen lampje van herkenning gaat branden bij de eerder genoemde feiten, zijn de verhalen boeiend om te lezen. Deze korte verhalenbundel krijgt 3 sterren van mij.
Books en Butterflies

★★★
Dit is dwaasheidTitel: Dit is dwaasheid | Auteur: Bram Baptist | Uitgeverij: Books and Butterflies | Categorie: verhalenbundels | Verkrijgbaar als e-book | 58 pagina’s | ISBN13: 9789464510560 | Verkrijgbaar sinds: mei 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 24-08-2022 | Prijs e-book: €1,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.