Glazen hart


Glazen hartRecensie Glazen hart door Sheila Vermeulen:
Ieder hart is breekbaar.

De auteurs die in deze verhalenbundel van uitgeverij Books & Butterflies aan het woord komen, vertellen over het ‘Glazen Hart’ van hun personages.

De ontmoeting – Annette Akkerman
Een kleine onbaatzuchtige daad kan iets groters in beweging brengen.

Recht in mijn hart – Corina Dekker
Uit angst dat ze niet zal worden geaccepteerd zoals ze is, houdt ze de toegang tot haar hart op slot.

Een liefde als secondelijm – Marloes Smits
Als hij haar zijn hulp aanbiedt, durft ze er niet op te vertrouwen dat hij de juiste bedoelingen heeft.

Hij kende haar van tv – Stef Van Overstraeten
Hij weet wat de rol is die hij haar wil geven in zijn leven, maar welke rol speelt hij in dat van haar?

De dingen die ik mis – Chloe Verbeek
Soms zijn mooie herinneringen nog te pijnlijk om aan terug te denken.

“Voor ik een tweede kreet kan uitschreeuwen, barst ik in snikken uit en laat me als een lappenpop op de grond vallen. Ik ben kapot, gebroken, in duizend scherven en naar mijn gevoel onlijmbaar.”– Chloe Verbeek

In Glazen Hart wordt de lezer meegenomen in vijf uiteenlopende verhalen die op de een of andere manier het hart beroeren.

Het is boeiend om de richting te ontdekken die de vier auteurs en het auteurs-duo zijn ingeslagen met hun interpretatie van de titel en op welke wijze hun verhalen bij je binnenkomen. Omdat er een breed scala aan emoties en een aantal zeer maatschappelijk relevante onderwerpen voorbijkomen, zal iedere lezer op een andere manier en wellicht ook door een ander verhaal worden geraakt.

Naast de grote verschillen hebben de verhalen naar mijn mening ook iets gemeenschappelijks en dat is een bepaalde kwetsbaarheid. Die overigens niet alleen het hart betreft, maar ook de personages of de situatie waarin ze zich bevinden. Want zoals in Glazen Hart te lezen is, ontstaat niet alle hartzeer door liefdesverdriet. Bij sommige personages is dat ontstaan door een moeilijk leven en kan de liefde, of een liefdevolle daad, het hart juist weer een beetje helen.

Glazen Hart is een bundel met vijf korte verhalen die je, ondanks dat het soms best wat zwaardere onderwerpen aanraakt, makkelijk oppakt als je even een momentje voor jezelf wilt of hebt, omdat alle verhalen heel toegankelijk zijn geschreven. 

Books en Butterflies

★★★
Glazen hart bolTitel: Glazen hart | Auteur: diverse auteurs | Uitgeverij: Books & Butterflies | Categorie: verhalenbundels  | Verkrijgbaar als: e-book | 45 pagina’s | ISBN13: 9789464208856 | Verkrijgbaar sinds: december 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 30-3-2022 | Prijs: e-book €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.