Hoe het allemaal begon


Hoe het allemaal begonRecensie Hoe het allemaal begon door Sheila Vermeulen:
Geluk heeft vele gezichten!

In Hoe het allemaal begon verwent de e-book only uitgeverij Books & Butterflies de lezer met een vijftal heerlijke korte feelgood verhalen.

Waar zeesterren aanspoelen – Eline Hazelaar
Voor Olivia voelt Harper beach als thuiskomen. Hier voelt ze zich verbonden, maar ook intens verdrietig. Kan deze plek haar ooit een ander gevoel geven?
Eline Hazelaar laat je in dit mooie verhaal voelen dat er hoop kan gloren onder de grauwe deken van verlies.

Liefde en lasagne – Cecile Koops
Maud hoopt tijdens een achtdaagse schrijfcursus in Italië haar levensvreugde weer een beetje terug te vinden en vindt daar vervolgens meer dan ze had verwacht.
Cecile Koops weet een omgeving altijd zo prachtig te omschrijven dat je alles direct voor je ziet en je je op de plek waant waar haar verhaal zich afspeelt.

“Nu ik dood ben, weet ik alles. Alles over het bedrog van Jasper en hoe dat begon.” – Cecile Koops

Ik geef je ons terug – Anne May
Het is haast onmogelijk om een geschikt huis te vinden voor deze cliënten. Alles wordt afgekeurd. Maar het is een vergissing als je denkt dat dit de grootste hindernis is.
Anne May beroert in elk van haar verhalen een stukje van je hart, omdat ze altijd met open vizier in wat voor een liefde dan ook stapt.

Voor altijd vastgelegd – Nicole Schelling
Fleur vindt tijdens het klussen in haar nieuwe huis iets in haar tuin dat deze nieuwe start ineens een stuk leuker maakt.
Nicole Schelling heeft het echte feelgood gevoel weten vast te leggen met haar ontwapenende personages en haar luchtige verhaal.

Nog slechts een keer – Claudia Vanzegbroeck
Anaïs ontmoet tijdens haar vakantie in Spanje de jongen van haar dromen. Is deze vakantieliefde bestand tegen de grote afstand?
Claudia Vanzegbroeck beschrijft op intense wijze de gevoelens die Anaïs doormaakt als ze haar grote liefde vindt.

Iedere auteur schreef een eigen interpretatie van de titel, maar in elk verhaal proef je een belofte. Een belofte voor iets anders en wellicht iets beters. Zelfs als je denkt dat het vinden van geluk voor een personage helemaal niet (meer) mogelijk is, kan toch ineens ergens het licht aangaan.

De verhalen verschillen niet alleen qua inhoud maar ook qua verloop. Elk verhaal heeft zijn sterke punten en trekt je op een andere manier naar binnen. Dat maakt dat de hele bundel boeit en alle auteurs je op hun eigen wijze een plezierige leesbeleving bezorgen.

Hoe het allemaal begon is een fijne feelgood verhalenbundel met korte verhalen die je soms zullen verrassen, maar je vooral zullen vermaken.
Books en Butterflies

★★★★
Hoe het allemaal begonTitel: Hoe het allemaal begon | Auteur: diverse auteurs | Uitgeverij: Books & Butterflies | Categorie: feelgood | Verkrijgbaar als e-book only | 49 pagina’s | ISBN13: 9798201210151 | Verkrijgbaar sinds: juli 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 17-09-2021 | Prijs e-book: €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.